SEGRE

Història d'una bonica amistat

Un grup de lleidatans que van fer la mili a les Canàries ens explica la seua experiència

La foto de grup més recent dels quintos lleidatans que van compartir mili a les Canàries.

Història d'una bonica amistat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tugues, Josep; Turmo, Josep M.; Ubach, Joan; Urbiola, Paco; Utgé, Antonio; Valera, Lluís; Vall, Jaume; Vall Josep M.; Vallés, Lluís; Vallés, Antonio. Pels seus cognoms consecutius, aquests mossos es van integrar al mateix batalló que va complir el servei militar a Hoya Fría (Santa Cruz de Tenerife), on van forjar una amistat de gairebé cinquanta anys.

Els tres mesos d’instrucció el 1969 els van unir intensament. “Va ser un viatge molt llarg primer amb tren i després en vaixell. S’ha de tenir en compte que érem joves, estàvem sols, molt lluny de casa i passàvem les vint-i-quatre hores junts”, explica Jaume Vall, d’Anglesola. “Ho compartíem tot, fins i tot el menjar que ens enviaven des de casa”, recorda. D’aquella època

guarden records que ara els fan riure, com que la primera vegada que van sortir de la barberia a penes es reconeixien els uns

als altres, a causa de l’extrem “canvi de look”, o de com van cobrir un company que es va “escapar” als carnavals de Tenerife.

Un altre moment d’emoció compartida amb els companys tenia lloc quan arribaven les cartes de casa i, sobretot, les de les nòvies.

Després de la instrucció, cada un va ser destinat a diferents punts de l’arxipèlag canari, però van continuar mantenint el contacte i al tornar a casa es van proposar trobar-se de tant en tant. “L’any que ve, que es compleixen cinquanta anys, ens n'anirem tots a les illes Canàries”, anuncia el Jaume, il·lusionat. Les fotos antigues que il·lustren aquesta pàgina formen part del seu àlbum. El Jaume es va buscar una feina extra a Transmediterránea amb l’objectiu d’estalviar per comprar-se una càmera Olympus.

De permís, a Tenerife.

Història d'una bonica amistat

Els familiars dels reclutes lleidatans no van poder assistir a la jura de bandera a causa de la llunyania

Història d'una bonica amistat

En Jaume, enviant carta a casa.

Història d'una bonica amistat

Des de ja fa anys, a la trobada anual s'hi han afegit les dones. Cada vegada queden en un lloc diferent i a més de dinar passen el dia junts.

Història d'una bonica amistat

tracking