SEGRE

La Seu d'Urgell, parada i fonda

Joan Romero, guanyador del concurs de fotografia artística del suplement ‘Lectura’, va gaudir del seu premi: una estada al Parador Nacional de la capital de l’Alt Urgell

El Joan llegeix el diari diumenge al matí al claustre del Parador.

La Seu d'Urgell, parada i fonda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Joan Romero, guanyador de l’última edició del concurs de fotografia artística que el suplement Lectura de SEGRE convoca cada trimestre, va gaudir el cap de setmana del 14 i 15 de juliol del seu premi: una estada al Parador Nacional de la Seu d’Urgell, incloent-hi sopar i esmorzar. 

El Joan va passejar per la Seu dissabte, que a més és dia de mercat. “Gent dels voltants vénen a la capital de l’Alt Urgell.

Passejar per la Seu sempre ha estat un plaer i més podent visitar el claustre de l’única catedral romànica de Catalunya, amb la història que guarda a les seues pedres”, explica el Joan. A la tarda va assistir al marc dels actes del Correllengua, al concert de Tomeu Penya, amb qui va poder mantenir una breu xarrada al final de l’actuació “i com bé diu una de les seues  conegudíssimes cançons, Mallorquins i Catalans, Catalans i Mallorquins com més amics més endins, així tots serem germans. Hem passat una bona estona”, recorda el Joan.

Descobrir la Seu d’Urgell i els seus racons amagats és la recomanació que el Joan dirigeix a tots els lectors. “En comptes de passar de llarg per anar a comprar formatges a Andorra, una parada en aquesta ciutat val molt la pena, que aquí també es fan, i molt bons, no cal anar més lluny”, fa broma el Joan, amb referència als viatgers que passen de llarg de la Seu per anar a comprar al Principat. 

Sobre l’emblemàtic edifici en el qual es troba ubicat el parador, el Joan destaca el seu espectacular claustre, que antigament formava part de l’església de Sant Domènec. “Allà pots prendre un cafè tranquil·lament mentre llegeixes la premsa del dia”, explica. 

Per emular el Joan i poder participar en aquest concurs, únicament és necessari etiquetar les fotografies que es pengen a Instagram amb el hashtag #cerclelectura.

L'emblemàtic claustre del Parador data de l'època renaixentista.

La Seu d'Urgell, parada i fonda

Descobrir la Seu antiga (com per exemple, la Catedral romànica, única a Catalunya)  és la recomanació del Joan per als visitants.

La Seu d'Urgell, parada i fonda

d

La Seu d'Urgell, parada i fonda

tracking