SEGRE

Més que una penya

La Penya Barcelonista de Lleida 1970 comença la Lliga amb optimisme

La Penya celebra el primer títol de la temporada: la Supercopa d'Espanya, aconseguida contra el Sevilla.

Més que una penya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana passat els integrants de la Penya Barcelonista de Lleida 1970 van reprendre el ritual de veure junts els partits del Barça. Encara que ja s’ha disputat la Supercopa d’Espanya, el Gamper i alguns partits amistosos, ara la Lliga ja està en joc. El Josep Vigatà, president de la penya, es mostra optimista: “Ho sóc molt, sempre dic de broma que tot i que ens eliminin de la Champions encara crec que la podem guanyar.” La temporada, segons el Josep, es presenta bé: “Tenim millor plantilla que l’any passat i millor banqueta”, encara que espera que l’entrenador del Barça, Ernesto Valverde, aposti més pel planter, “que és l’essència del Barça”.

El Josep Vigatà va entrar a formar part de la penya fa trenta anys, amb l’objectiu de dirigir l’equip de futbol sala. Actualment, després de ser secretari i vocal, és president. “M’agrada, volia ser-ho, quan no ho faci a gust, ho deixaré”, assegura. El local social de la penya, després de passar per múltiples ubicacions, es troba ara al pis superior del restaurant El Galeó de Lleida, on disposen d’una sala privada amb cabuda per a entre trenta i cinquanta persones per partit. “Vull donar les gràcies a la família Mora-Bonjorn, del Galeó, que ens deixen les seues instal·lacions.” I és que el propietari del restaurant, el Manolo, és un madridista convençut.

Ajuntar-se amb els companys de la penya no implica únicament veure el partit, sinó que se segueixen una sèrie de rituals com cantar l’himne abans i després dels partits, es perdi o es guanyi. Després de cada matx, a més, se sortegen productes de Lleida com oli o marxandatge del Barça. Els duels entre Barça i Madrid són especials: per aquesta raó, se sorteja un pernil. La penya organitza, a més, una sèrie d’actes culturals com el partit de xapes de cava o el Memorial de Dibuix Màrius Carretero, a banda de diferents conferències i xarrades relacionades o no amb el futbol.

Hi ha vida més enllà del fubol  Un dels objectius de la penya sempre ha estat organitzar activitats culturals i socials alienes al món del futbol, així com excursions, per oferir un plus als seus socis

tracking