SEGRE

Una bona causa amb destí Mèxic

El grup lleidatà Último Escuadrón grava una cançó dedicada a nens malalts del cor

El Último Escuadrón va gravar el videoclip, que es pot veure a YouTube, a la platja de la Pineda.

Una bona causa amb destí Mèxic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Darrere de cada cançó s’amaga una història. Guerreros del corazón, escrita pel periodista mexicà Diego López Bernal i musicada i interpretada pel grup lleidatà El Último Escuadrón, explica la història de María Rebeca, filla de Diego i afectada per una cardiopatia que va superar gràcies a una complicada operació. La intervenció, que va tenir lloc l’any 2016, va ser un èxit per a María Rebeca, que actualment té quatre anys i ja està recuperada.

El tema, que sona a les ràdios de Ciudad Victoria (capital de l’estat mexicà de Tamaulipas), pretén alleujar i animar pares i mares de nens malalts, a més de recaptar fons per a l’associació Cardio Chavitos, dedicada a sufragar operacions a nens amb cardiopaties congènites com la que patia María Rebeca. Aquest any, CardioChavitos ja ha aconseguit fons per operar seixanta nens i nenes de Ciudad Victoria.

Diego López va conèixer la música d’El Último Escuadrón a través de Facebook i YouTube i es va sentir especialment commogut quan va escoltar una de les seues cançons, Corazón Valiente, dedicada a un nen malalt del cor. De seguida va contactar amb el Jordi per fer-li arribar unes paraules que havia escrit durant el tractament de la seua filla. El grup, format per Jordi Guerrero, cantant; Unai Guerrero i Marc Pérez, guitarristes; Fede González, baix elèctric, i Mario Perpinyà, bateria, va posar fil a l’agulla. Jordi tenia una melodia al cap, Unai hi va posar els acords, la van assajar durant dos mesos i finalment la van gravar en un estudi professional. Jordi vol destacar el suport del seu mànager, Mario Perpinyà, i la seua coach Irene Oliver.

Des del cap de setmana passat, a més, ja es pot veure a la plataforma YouTube el videoclip del tema, que ja fa diverses setmanes que sona a Mèxic, rodat a la platja de la Pineda de Salou.

La premsa de Ciudad Victoria s'ha fet ressò de la cançó d'El Último Escuadrón

Una bona causa amb destí Mèxic

Diego, Liliana i la seua filla María Rebeca, que va inspirar la cançó.

Una bona causa amb destí Mèxic

tracking