SEGRE

Una relació fructífera

Alumnes de l'INS Hug Roger III de Sort van participar en un intercanvi lingüístic amb el Collège Joan Amade de Ceret

Foto de família dels alumnes de Sort i Ceret que van participar en l'intercanvi.

Una relació fructífera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels dels eixos fonamentals del projecte educatiu de l’INS Hug Roger III de Sort és el plurilingüisme, per la qual cosa el centre promou la inclusió de la llengua anglesa en diferents matèries i nivells, a més d’activitats com el projecte d’investigació de quart d’ESO, que consisteix en l’edició d’un vídeo de ficció en anglès; la participació dels estudiants en concursos com The Big Challenge o Fonix; a més de projectes puntuals com l’adaptació i interpretació de Monsters in Catalonia, obra de teatre en llengua anglesa.

L’esperit plurilingüe del centre també incumbeix la llengua francesa. Així, fa vuit anys que té lloc un intercanvi lingüístic entre els alumnes de tercer i quart d’ESO i els del Collège Joan Amade de Ceret, activitat que s’inscriu en la línia de conèixer, a més de la llengua francesa, la cultura i els costums de nois i noies de la seua mateixa edat. L’octubre passat, una vintena d’alumnes de Sort que cursen la matèria optativa de francès van conviure una setmana amb estudiants del centre de la capital del Vallespir que cursen llengua catalana, allotjant-se a les seues cases. El mes d’abril vinent, l’alumnat de Ceret serà rebut per les famílies de Sort.

Durant els dies de convivència, els estudiants del Sobirà van descobrir el sistema educatiu francès mitjançant un seguiment del dia a dia del Collège. Al costat dels ceretans, van visitar la Maternitat d’Elna i van recórrer els camins de la retirada republicana espanyola; van participar en un taller d’escriptura i van aprendre les regles del truc, joc de cartes típic. També hi va haver temps per a les activitats de lleure, a l’escola de vela de Sant Cebrià.

Els alumnes de Sort van realitzar un seguiment dia a dia del Collège

Una relació fructífera

Una de les activitats va ser la visita a l'escola de vela de Sant Cebrià.

Una relació fructífera

tracking