SEGRE

Julián Florensa, ànima de pintor

Aquest artista autodidacte és autor d'una ingent obra dedicada a recrear racons de Fraga i Llardecans. Ha dut a terme dos exposicions individuals, una de dibuix i una altra de pintura

Panoràmica de Fraga.

Julián Florensa, ànima de pintor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Julián Florensa va destacar al Participa-hi i Guanya de Cercle Sóc un Artista, concurs que convidava els participants a mostrar les seues habilitats artístiques, per la seua ingent obra integrada per dibuixos i olis d’estil tant abstracte com figuratiu. El Julián viu a Fraga, encara que la seua família paterna procedeix de Llardecans. Aquestes poblacions són dos dels eixos temàtics més potents de la seua obra, així com de les dos exposicions individuals que ha organitzat fins al moment.

El 2006 va presentar Fraga al carboncillo, integrada per 25 quadres de detalls del nucli antic d’aquesta localitat franjolina dibuixats al carbonet. “Va agradar molt i em va animar a seguir endavant. Gràcies a això em van sorgir encàrrecs a Fraga i comarca”, explica el Julián.

El 2017, arriba la seua segona exposició: Llardecans a l’oli, integrada per 20 obres de carrers i vistes d’aquesta localitat del Segrià.

El Julián es considera un pintor aficionat i autodidacte que intenta llegir tot el que pot sobre art, visitar museus i exposicions. “Sóc molt pacient i perfeccionista”, reflexiona. “Per això vaig tardar vuit anys a preparar la meua sèrie de dibuixos sobre Fraga”, conclou. La seua predilecció per la pintura es remunta a la infantesa. “A 6è, 7è i 8è d’EGB dedicava més temps a dibuixar que a estudiar.”

Els estudis, la feina i altres circumstàncies personals el van mantenir allunyat de la pintura fins al 1995, però des d’aleshores ja no ha abandonat la seua afició. El que més li agrada és dibuixar al carbonet, encara que sempre es mostra obert a provar altres tècniques. “M’agrada participar en concursos de pintura ràpida, perquè aprenc noves tècniques i milloro les meues habilitats. Veig pintors de diferents estils i debatem sobre art, ens consultem dubtes...” El 2003 va guanyar el premi a l’Artista Local al concurs de pintura ràpida Ciutat de Fraga.

“La meua pintura, i l’art en general, és un intent de transmetre emocions i sensacions. Darrere de qualsevol mostra d’art s’amaga un món  d’emocions i sentiments per descobrir, amagats al fons d’una ànima que traça la vida en colors a sobre d’una tela de fantasia.”

Vista panoràmica de Llardecans.

Julián Florensa, ànima de pintor

Julián va començar a dibuixar a 6è d'EGB i des d'aleshores ja no ha abandonat la seua afició.

Julián Florensa, ànima de pintor

tracking