SEGRE

Un claustre per als veterans

Maite Andrés Riau va obrir l’Aula d'Extensió Universitària d'Almenar l’any 2015, que compta amb 110 socis

Vicent Sanchis amb Maite Andrés i membres de la junta de l'associació.

Un claustre per als veterans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Aules d’Extensió Universitària naixen com a iniciativa de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya. En aquestes aules, professors universitaris i professionals especialitzats imparteixen conferències de matèries enfocades a la gent gran, amb l’objectiu de promocionar la cultura. La Universitat de Lleida vetlla per la qualitat dels tallers i facilita un llistat de ponents a les vint associacions de la província de Lleida. Actualment, les ponències s’han obert al públic i prop de 3.800 inscrits assisteixen a les diferents xarrades.

L’Aula d’Extensió Universitària d’Almenar es va crear l’any 2015 de la mà de Maite Andrés Riau, la presidenta, i onze voluntaris que formen la junta de l’associació. Anualment es programen unes vuit conferències, en les quals es busquen personalitats de prestigi en les diverses matèries, així com professionals de la població d’Almenar. Al llarg d’aquests quatre anys, l’entitat ha acollit ponents de la talla de Sor Lucía Caram, que va explicar els diferents canvis a què s’enfronta el món; el meteoròleg Francesc Mauri, que va parlar sobre el canvi climàtic, o Vicent Sanchis, que va pronunciar una ponència titulada TV3 abans del 155. A l’aula també s’han tractat temes sanitaris, com la introducció a la risoteràpia; literaris o cinematogràfics amb la intervenció d’Albert Beorlegui sobre les dames del Hollywood clàssic.

L'última xarrada Llibres de crims i persecució de la diferència va tenir lloc a la Sala 1 d’Octubre d’Almenar a càrrec de Joan Busqueta. L’entitat també organitza diferents activitats culturals a la ciutat de Lleida i altres poblacions dels voltants, com la del pròxim 14 d’abril, on els 110 socis de l’associació podran assistir a la representació de l’òpera La Gioconda al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

tracking