SEGRE

El lideratge arriba a les aules

El llibre ‘Els set hàbits de la gent altament efectiva’, base d’un nou programa educatiu

L'aprenentatge dels alumnes a l'aula s'estén a altres àmbits com la llar o l'esbarjo.

El lideratge arriba a les aules

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els set hàbits de la gent altament efectiva, de Stephen Covey, és un llibre d’ajuda en el creixement personal d’adults i empreses. A partir de les pautes que ofereix l’obra, les fundacions FranklinCovey Education i Forjando Líderes han iniciat un programa educatiu per tal de contribuir al desenvolupament personal de nens i adolescents.

El projecte s’ha implantat en més de 3.000 centres educatius de tot el món. A Catalunya, les escoles FEDAC són pioneres en aquesta iniciativa i aquest curs han incorporat la nova assignatura Líder en Mi als alumnes de tercer de Primària i primer d’ESO. Des del centre FEDAC Lleida s’aposta pel lideratge personal, trencant amb la idea tradicional del líder: “Formem líders que guiïn o acompanyin, no que manin”, explica Roger Bergadà, professor del centre. L’escola proporciona als alumnes una guia d’activitats per treballar el lideratge personal com a manera de transmetre valors: “Creixem com a persones per influir la resta i millorar la societat”, destaca Bergadà.

Ell i tres professors més, Anna Capdevila, Núria Tarragona i Maria Pascual, es van formar per aplicar el projecte a l’aula i en valoren els primers resultats positivament: “Els alumnes tenen competències adquirides des de la perspectiva que marca Covey”, afirma Maria, “però com a docents hem d’ajudar-los a canviar alguns aspectes que per si sols no poden arribar a fer-ho”, afegeix Núria. El curs vinent, s’implementarà la matèria a cinquè de Primària i tercer d’ESO.

A la matèria es treballen els set hàbits de les persones altament efectives.

El lideratge arriba a les aules

Els paradigmes o prejudicis són un element clau del projecte.

El lideratge arriba a les aules

Els hàbits es representen en forma d'arbre.

El lideratge arriba a les aules

El programa es desplegarà a tota la comunitat educativa FEDAC.

El lideratge arriba a les aules

tracking