SEGRE

Aigües del Somontano

El club de natació sincronitzada d’aquesta zona oscenca és un dels equips preeminents d’Aragó i els seus voltants

Nedadores del CPC Somontano amb Berta Ferreras i Pau Ribes, tercers classificats al Campionat Europeu.

Aigües del Somontano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Polideportivo Comarcal de Natación Sincronizada Somontano es va crear el 2010. En aquell moment, l’entrenadora Marisol Velasco, professional que compta amb 42 anys de recorregut en el món de la natació sincronitzada, entrenava cinc nadadores de la localitat de Barbastre. Entusiasmades per aquest nou esport, les joves van fer gran el club situant-lo al mapa de la competició. Actualment el CPC Somontano compta amb 110 esportistes de diferents punts d’Aragó i de la província de Lleida.

El club és un dels equips preeminents d’aquesta disciplina a la zona aragonesa i voltants i així ho demostren els seus resultats a les competicions provincials i nacionals. En el XI Campionat d’Aragó Open Natació Artística, celebrat el 16 de febrer, l’equip va guanyar cinc medalles en les modalitats de figures i solos: a la categoria alevina, la lleidatana Noa Escuer va aconseguir el bronze; en la categoria infantil, Ana Ruiz, Martina Ruiz i Camelia Stanescu van completar el podi i a la categoria absoluta Sara Galicia va quedar en tercera posició. En la modalitat de combos alevins, el club va obtenir el bronze i els alumnes de la categoria infantil es van emportar la plata. En aquesta competició també van participar els esportistes lleidatans Judit Calero, Ariadna Domínguez, Axel Escuer, Jana Palou i Andrea Rubio.

Els dies 23, 24 i 25 de març el club es va desplaçar fins a Sabadell per competir al Campionat d’Espanya. Les nadadores Martina Ruiz, Ana Ruiz i Camelia Stanescu van aconseguir classificar- se a la posició 47, 91 i 174 respectivament d’un total de 332 competidores.

L'entrenadora del club, Marisol Velasco, va fer els primers passos en el món de la natació a Madrid, recorrent clubs de les zones de Carabanchel i El Retiro. Ha assistit a cursos impartits per Ana Montero i Anna Tarrés. “Encara continuo aprenent, ja que és un esport difícil i sempre s’ha d’investigar”, diu l’entrenadora. Va venir a la zona de Barbastre per amor i la seua etapa com a entrenadora del CPC Somontano va començar quan va coordinar una exhibició a les piscines municipals del poble.

Alumnes del CPC Somontano, al costat de la seua entrenadora, Marisol Velasco.

Aigües del Somontano

Les esportistes del Somontano formen un dels equips dominants de la zona d'Aragó.

Aigües del Somontano

tracking