SEGRE

Raid solidari al Marroc

Roger Bosch i Roger Cerdà van participar en la UNIRAID, la primera competició de motor solidària d’Espanya

Bosch i Cerdà van fer diferents canvis al turisme per participar-hi.

Raid solidari al Marroc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove de Tàrrega Roger Bosch i el seu company andorrà Roger Cerdà van participar en la 8a edició d’UNIRAID, el primer raid solidari d’Espanya exclusiu per a estudiants universitaris. Des del 28 de febrer i fins al 3 de març, els joves van viatjar pel desert del Marroc amb un Nissan Primera del 1997. L’objectiu no era aconseguir la primera posició, sinó entregar 40 kg de material solidari als pobles més desfavorits.

Bosch i Cerdà van començar la competició a Tànger i des d’allà es van dirigir a Meknes. Durant el recorregut per les muntanyes de l’Atles van sorgir les primeres dificultats: “Es va desprendre una part del camí i vam tenir problemes per continuar”, comenten Bosch i Cerdà, “però vam superar l’etapa amb èxit”, afegeixen. Els joves van trepitjar el desert d’Erg Chebbi per primer cop a la tercera etapa del raid, mentre es dirigien al poblat on van entregar el material solidari. A la següent etapa es van endinsar al desert d’Erg Znigui i van conduir per un circuit on la lectura correcta del mapa i les habilitats orientatives eren crucials. Durant les penúltimes fases de la competició van travessar el Qued de Ramlia, un tram del Dakar. “Van ser les més difícils a nivell tècnic, mecànic i físic de tota la competició”, explica Bosch. El raid va finalitzar a Marràqueix i, abans de participar en l’entrega de premis, els joves van aprofitar per fer turisme amb altres equips participants d’Espanya, Andorra i Portugal.

Durant la competició de motor, els corredors van gaudir de diferents serveis. L’entitat que organitza el raid va crear grups que van vetllar pel benestar dels competidors: un equip d’imatge, amb el qual els conductors van preparar les cròniques de les etapes del viatge; un equip de campament dotat amb banys, dutxes, haimes i generadors d’electricitat, i un grup de mecànics per assistir els participants del raid les vint-i-quatre hores del dia.

Els materials solidaris es van entregar al poblat d'Erg Chebbi.

Raid solidari al Marroc

La competició de motor està dirigida a joves estudiants d'entre 18 i 28 anys.

Raid solidari al Marroc

tracking