SEGRE

Micòleg per tradició familiar

Joan Espuñes Basset va guanyar el concurs ‘Tocats del bolet'. Amb la seua dona, la Pilar, i el seu fill Pol, de 8 anys, van gaudir d’una estada d’un cap de setmana a l’hotel Can Boix de Peramola.

El Joan Escañes, amb la seua dona, la Pilar, i el seu fill Pol a Can Boix.

Micòleg per tradició familiar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Espuñes Basset, de Lleida, va ser el guanyador de Tocats del bolet, el veterà concurs del Participa-hi i Guanya que dóna la benvinguda a la temporada de bolets. Juntament amb la seua dona, la Pilar, i el seu fill Pol, va gaudir d’un cap de setmana a l’hotel Can Boix de Peramola. El guanyador i la seua família van aprofitar l’estada per desplaçar-se fins a Andorra la Vella, a 40 km de distància, i van fer turisme al país del Pirineu. A més, durant l’últim dia van conèixer el municipi de Peramola i els seu entorn.

Espuñes és un gran boletaire i així ho demostra la seua participació en les 11 edicions d’un dels concursos amb més èxit de Cercle. “Sempre he enviat imatges de les diferents sortides que he fet i em va fer molta il·lusió guanyar el premi”, explica. La seua afició va començar quan era molt petit i anava a buscar bolets amb el seu pare, la seua àvia i els seus cosins. Des d’Organyà, viatjaven en una furgoneta DKW fins a arribar als boscos de la Seu d’Urgell. “Quan feia olor l’olor de pi, experimentava una sensació meravellosa”, rememora el Joan. Després de la collita, observava com la seua mare i la seua àvia escollien els fongs que servirien per a la conserva.

El Joan recorda les agitades jornades amb molta nostàlgia i, quan comença la temporada, no dubta a repetir-les. “Amb molta satisfacció puc dir que, des de Sòria fins al Pirineu francès, no hi ha muntanya per la qual no hagi caminat”, declara. Amb els anys, el Joan s’ha convertit en un autèntic expert en micologia i comparteix il·lusió i passió per la muntanya amb la seua dona, fills i amics, que no dubten a participar en les seues excursions “realment èpiques”.

La seua afició va començar quan era petit i anava a buscar bolets amb el pare, l'àvia i els cosins.

Micòleg per tradició familiar

El Joan comparteix l'afició amb el seu fill Pol i el seu nét Ivan i els anima a seguir amb la tradició familiar.

Micòleg per tradició familiar

El Joan comparteix l'afició amb el seu fill Pol i el seu nét Ivan i els anima a seguir amb la tradició familiar.

Micòleg per tradició familiar

tracking