SEGRE

Del dibuix a la fotografia

Joan Bosch va guanyar el concurs ‘Façanes’ de Cercle

Marta Brunet, gerent de l'hotel Avet, i Joan Bosch. Va plasmar una rèplica
de la fotografia guanyadora.

Del dibuix a la fotografia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Bosch Marimon, un dels participants més fidels del Participa-hi i Guanya, va ser el guanyador del concurs Façanes que organitza Cercle. Acompanyat de la seua esposa, Mari Carmen Ortega, va gaudir d’una estada d’un cap de setmana a l’hotel Avet de la Coma i la Pedra, a la comarca del Solsonès. “El tracte rebut per l’hotel i els paisatges de la zona van fer que l’estada fos espectacular”, diu el Joan. La ubicació de l’allotjament és ideal per observar aus i fer rutes de senderisme, així que la parella va aprofitar l’experiència per conèixer la zona. D’una banda, van visitar el poble de la Coma i van iniciar una ruta des del coll del port per contemplar les vistes de la serra del Cadí. Van acabar el cap de setmana passejant pels carrers de Tuixent i van anar d’excursió fins a la font de Sant Esteve. “Els lleidatans hem d’estar orgullosos dels encantadors pobles de muntanya del nostre Pirineu”, afirma el guanyador.

Joan Bosch és un aficionat al dibuix. “Des que tinc ús de raó sempre m’ha agradat aquest tipus d’art”, explica, “però és difícil viure d’això, així que compagino la meua afició amb la vida laboral”, afegeix. Bosch ha presentat les seues obres en diferents exposicions d’art a ciutats com Barcelona, Madrid i Londres. L’última mostra en què va participar es va dur a terme a Marbella a l’Excellence Art Gallery. A més, ha tingut l’oportunitat d’escriure diferents articles a la revista dedicada a l’art urbà Urban Art.

Encara que l’artista va nàixer a la població de Nalec, a l’Urgell, actualment resideix a Lleida i sempre s’ha implicat en el teixit cultural de la ciutat. Així doncs, va cedir el seu dibuix de la Seu Vella per ala candidatura del monument com a Patrimoni Mundial per la Unesco abans de la creació d’un logotip oficial. A més, va contribuir a l’elaboració de marxandatge de la catedral, com clauers i samarretes.

El guanyador del concurs Façanes va dibuixar una rèplica en grans dimensions de la imatge amb què va obtenir el premi de Cercle. La façana que va fotografiar correspon a un edifici abandonat situat al carrer Palauet del barri lleidatà de la Bordeta. Al llarg de la seua trajectòria com a dibuixant, Bosch ha utilitzat diferents tècniques artístiques en les seues obres i ha experimentat amb l’aquarel·la, el carbó o el llapis. “Però clarament em decanto pel plomí”, afirma el creador.

Bosch, amb la seua dona Mari Carmen Ortega, durant la visita turística pel municipi de Tuixent.

Del dibuix a la fotografia

tracking