SEGRE

Ciència amb nom de dona

Estudiants de quart d’ESO del Col·legi Maria Immaculada de Tremp, tercers al concurs Wisibilízalas

Alumnes del col·legi Maria Immaculada de Tremp que van participar en el projecte.

Ciència amb nom de dona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de quart d’ESO del col·legi Maria Immaculada de Tremp han aconseguit la tercera posició al concurs  internacional Wisibilízalas, organitzat per la Universitat Pompeu Fabra. El certamen naix amb la voluntat de donar visibilitat a les tasques que desenvolupen les dones en l’àmbit científic i tecnològic, així com a fi de trencar l’estereotip que associa aquestes feines al gènere masculí. Durant un mes i mig, els joves de la capital del Pallars Jussà van participar en aquesta iniciativa mitjançant un projecte interdisciplinari que es va treballar a les matèries de català, castellà i informàtica. Com a participants de la categoria sènior, van crear la pàgina web que rep el nom de SmartWomen: El demà té nom de dona.

D’aquesta manera, donen a conèixer diferents expertes científiques, metgesses o enginyeres, amb una biografia i descripció dels seus èxits professionals. “De vegades passem per alt aquelles dones que es dediquen a la ciència i la tecnologia”, expliquen els alumnes, “per això volem donar-los la importància que es mereixen”, afegeixen. Els professors que van orientar els alumnes al llarg del projecte  estan satisfets amb els resultats. “D’una banda, els estudiants reflexionen sobre la presència de dones en els diferents sectors del món laboral, alhora que aprenen a treballar en equip i milloren els coneixements lingüístics i informàtics”. A més, a través de les entrevistes, van descobrir diferents perfils professionals que poden tenir en compte per al seu futur. 

Coneixen enginyeres, metgesses, físiques i estudiants Els adolescents van aprofitar per entrevistar professionals de referència al nostre país. Així doncs, van tenir l’oportunitat de conèixer dones com la física de la Seu d’Urgell Mònica López, cap de Meteorologia de TVE, o la cardiòloga Laura Dos, cap de secció a l’Hospital de la Vall d’Hebron. D’altra banda, van incloure al treball dos estudiants de medicina i biotecnologia, Cristina Santos i Sandra Bernaus, naturals de Tremp.

tracking