SEGRE

Jugant com nens

El Club de Bitlles de Benavent, fundat als anys 80, es va inscriure a la Federació Catalana el 1992

El Josep i el Jaume, a la seu social del club.

Jugant com nens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla fàcil: sis bitlles en dos files de tres. Tres bitllots (una bitlla més petita) per tirada i 11,5 metres de distància  (9,5 per a les dones). Cal fer caure totes les bitlles menys una. Sembla fàcil, però Josep Forcada, president del  Club de Bitlles Catalanes de Benavent de Segrià des del 2002 i amb més de trenta anys de carrera com a jugador, va guanyar sense despentinar-se, malgrat els seus 83 anys, qui firma aquest text. Josep i Jaume Gené, tresorer del club i ja retirat de la pràctica activa, parlen amb autèntica il·lusió del seu club, enumeren els tornejos guanyats, els àpats compartits i recorden amb nostàlgia els companys que ja no hi són.

El Josep i el Jaume evoquen com de petits havien vist jugar a bitlles als carrers de

Benavent, però que la pràctica va desaparèixer, prohibida o almenys censurada pel franquisme, perquè a les partides s’hi apostava i en algun cas es blasfemava (en català). “Als anys 80, les tirades es van tornar a popularitzar en festes majors i altres ocasions”, explica el Josep, “i vam decidir federar-nos, amb Miquel Espachs, el primer president que va tenir el club”.

El  palmarès del Club Bitlles Benavent és notable, com testifiquen els trofeus que es poden admirar a l’ajuntament de Benavent: quatre campionats de Catalunya de Clubs (1995, 1996, 2008, 2009), el primer Gran Premi Catalunya Supercopa 2009 i la Lliga de Lleida en sis ocasions. A més, van organitzar el Campionat de Catalunya de Clubs (2003) i la final a vuit de la Copa de la Generalitat.

Malgrat aquest brillant palmarès i que disposen d’unes instal·lacions pròpies cedides per l’ajuntament, un local social i gairebé un centenar de socis, el Josep i el Jaume són pessimistes respecte al futur del club, que asseguren que necessita un relleu generacional.

Celebrant el tercer lloc a la final catalana del 2018.

Jugant com nens

tracking