SEGRE

Santiago, pas de l'equador

Un grup d’alumnes de primer de Batxillerat del col·legi Episcopal ha recorregut el tram final del Camí de Sant Jaume

L'arribada a Santiago, després de cinc dies caminant, és un dels moments més esperats pels joves pelegrins.

Santiago, pas de l'equador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de completar amb èxit el primer curs de Batxillerat, un grup de 24 alumnes del col·legi Episcopal va voler afrontar un altre repte abans de les vacances: recórrer l'últim tram del Camí de Sant Jaume. Durant la primera setmana de juliol van caminar els 114 quilòmetres que separen la localitat de Sarria de Santiago de Compostel·la, acompanyats de mossèn Manel Mercadé i Maria Calvet, professors del centre.

“El camí és recordar que formem part d’una família”, explica l’Alexei Estopà, un dels alumnes que, a la tornada, explica la seua experiència. “Hem ajudat altres pelegrins, ells ens han ajudat a nosaltres... Hem conegut molta gent.” “Pensava que estava preparat físicament per fer-ho però em vaig adonar que em faltava constància”, recorda el Jaume Bernat. “Mai havia fet migdiada i aquells dies la necessitava”, afegeix. “La primera etapa va molt bé, durant la segona i la tercera hi ha una davallada, però anar en grup facilita el treball, els uns s’animen als altres”, resumeix la Maria. “Un moment especial és quan, al final del dia, intercanviàvem reflexions, impressions. Necessitem més moments compartits al voltant de la taula”, reivindica mossèn Manel.

“El camí també és un viatge interior, social, espiritual”, explica el Jaume, que recorda com va acabar travant amistat amb companys i companyes de classe que coneixia superficialment. “El paisatge és increïble, començàvem a caminar quan encara era fosc i vèiem sortir el sol”, recorda el Samuel Nageb, que es va afegir a l’experiència per recomanació de les seues germanes, també alumnes del centre.

Els joves recomanen l'experiència de ser pelegrins almenys una vegada a la vida. Cada dia caminaven de 20 a 25 quilòmetres.

Santiago, pas de l'equador

Cada dia caminaven de 20 a 25 quilòmetres

Santiago, pas de l'equador

tracking