SEGRE

Art de Lleida per a Molinicos

Una escultura de Ponent commemora l’elecció de la localitat d’Albacete com una de les més boniques de Castella-la Manxa

L'autor, Antonio Pérez, posa al costat de l'obra que portarà a la baca del cotxe fins a Molinicos.

Art de Lleida per a Molinicos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antonio Pérez és un lleidatà que no ha oblidat els seus orígens. Natural de la localitat de Molinicos (Albacete), on no ha deixat de viatjar cada any per vacances, segueix la seua actualitat des de Lleida i s’afegeix a totes les iniciatives que posen en relleu el seu poble natal, que va deixar quan era un nen per venir a viure a la capital del Segrià.

Aquest any, la Radiotelevisió de Castella-la Manxa ha convocat un concurs per escollir el poble més bonic d’aquesta comunitat autònoma, a la qual podien optar, via Instagram, tots aquells municipis que ho volguessin. Per votació popular, el poble d’Antonio va quedar en segon lloc i, per commemorar aquesta efemèride, aquest artista amateur que des de jovenet ha treballat el ferro, tant professionalment com per afició, ha esculpit una placa de pedra decorada amb ferro, que portarà a la baca del cotxe des de Lleida, per inaugurar-la a les festes de Molinicos, el pròxim dia 24 d’agost.

L’obra, que ja té destinada la ubicació al costat de l’ajuntament, mesura 1,50 m x 90 cm i pesa 150 quilos. Entre els elements que la decoren, destaquen unes mans de ferro que són la reproducció de les pròpies de l’autor.

Aquesta creació d’Antonio no és l’única que lluirà a Molinicos, ja que l’any 2006 va regalar un Crist que actualment presideix l’església i, l’any 2014, va fabricar un caragol de ferro destinat a ser la mascota de la seua penya a les festes patronals i que, actualment, presideix el balcó de l’entitat. Aquest enorme gasteròpode, amb arrels lleidatanes, s’ha convertit en el divertit objecte del desig per a tots els que volen immortalitzar-se al costat d’un element típic de Molinicos. Aquesta localitat deu el seu nom a la gran quantitat de molins fariners que s’hi concentraven durant els segles XVII i XVII, encara que també és coneguda com “el cor de la serra”, ja que es troba situada en ple centre del territori de la serra de Segura.

Antonio ens convida a visitar aquesta localitat amb mil i un atractius, dels quals destaca especialment la ruta pels escenaris de la pel·lícula Amanece que no es poco, de José Luis Cuerda, rodada al seu terme municipal, al costat dels d’Aýna i Liétor

La imatge d'Instagram amb què Molinicos va participar en el concurs.

La imatge d'Instagram amb què Molinicos va participar en el concurs.

Caragol que Antonio va regalar a la seua penya d'Albacete el 2014.

Art de Lleida per a Molinicos

tracking