SEGRE

Auxiliars de conversa

L’Institut Torre Vicens compta amb joves procedents d’altres països per reforçar l’ensenyament d’idiomes

Felix, Clhoé i Daria amb el coordinador de Mobilitat i alumnes de 3r d'ESO.

Auxiliars de conversa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Chloé, Felix i Daria són “auxiliars de conversa” a l’Institut Torre Vicens de Lleida. La seua presència s’emmarca en el projecte AICLE, CLIL d’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres, l’objectiu del qual és estimular l’aprenentatge de llengües i fomentar el plurilingüisme i el coneixement d’altres cultures. Així, alumnes d’ESO, Batxillerat, FP i professors aprenen o reforcen els seus coneixements de llengües estrangeres, en aquest cas italià, alemany i anglès.

Els auxiliars donen suport al professor titular i incideixen especialment en la conversa en la seua llengua nativa. “Per a nosaltres són ambaixadors culturals gràcies als quals podem aprendre altres costums i formes d’entendre el món. Ens assisteixen en les nostres activitats i ofereixen a l’alumnat l’oportunitat de practicar l’idioma que aprenen amb una persona nativa”, expliquen els professors del centre. D’altra banda, Daria, Felix (que ja va ser-hi el curs passat) i Chloé també valoren molt positivament l’experiència, així com els alumnes i les seues famílies, que ho consideren beneficiós per al seu futur personal i professional.

Aquestes sensacions vénen avalades per indicadors com l’augment de línies que treballen amb el plurilingüisme, la millora de la competència lingüística en llengües estrangeres i el major nombre anual de participants en accions internacionals. “Es tracta de desenvolupar la competència comunicativa de l’alumnat, ja que l’oralitat és una habilitat bàsica i transversal per a l’estudi i el creixement personal”, conclouen els professors. El Torre Vicens va iniciar el 2012 aquest projecte en el qual es desenvolupen continguts i es dissenyen activitats d’ensenyament i aprenentatge en una llengua estrangera.

La participació activa dels auxiliars, més d’una quinzena en els últims anys, conjuntament amb l’inici de projectes internacionals online com Global Scholars (programa que reuneix estudiants de diferents països en una classe interactiva) i eTwinning (comunitat de centres escolars d’Europa), ha afavorit l’aprenentatge lingüístic i l’intercanvi cultural. Aquestes accions han culminat amb la participació en experiències de mobilitat i acords per fomentar l’intercanvi d’alumnes i professors entre Lleida i Europa cofinançades per Erasmus + (programa europeu d’educació, formació, joventut i esport).

Felix amb alumnes de primer d'ESO.

Auxiliars de conversa

tracking