SEGRE

65 anys de cant coral al Soleràs

L’Orfeó Veus del Camp, d’aquesta localitat de les Garrigues, va celebrar els 65 anys de trajectòria el 27 d’octubre passat amb un concert

Concert de celebració del 65è aniversari, el 27 d'octubre passat, al Soleràs

65 anys de cant coral al Soleràs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diumenge 27 d’octubre passat, l’Orfeó Veus del Camp del Soleràs va celebrar el 65è aniversari amb un concert en el qual va oferir al seu públic Polifonia religiosa i tradicional del món i d’autors catalans. En una població d’uns 300 habitants, 25 persones garanteixen actualment la continuïtat del cor. D’aquestes, set romanen a l’agrupació des del primer dia: Adelina Aran, Juanita Aran, Maria Flix, Esteve Barrull, Isidre Segura, Isidre Aran i Josep Preixens, que van rebre un sentit homenatge dels seus companys i de la resta de la localitat.

Carme Guiu, presidenta de la junta de l’Orfeó, explica que la festa va ser molt emotiva perquè “a gairebé cada casa del poble hi ha o hi ha hagut algú vinculat a l’Orfeó. Alguns ho van deixar a l’anar-se’n a viure a fora. Jo, per exemple, hi vaig cantar de petita, ho vaig deixar quan em vaig traslladar a Barcelona i fa 15 anys que he tornat. A més de cantar, som com una família i, malgrat les lògiques diferències, ens avenim”. L’Orfeó participa, a més, en totes les festivitats del poble: processons de Setmana Santa, actes nadalencs, festes majors o altres activitats i també acudeixen a les celebracions de localitats veïnes.

L’Orfeó Veus del Camp va ser fundat el 1954 per uns joves Lluís Virgili Farrà, director de l’Orfeó Lleidatà entre 1953 i 1991, i Josep Aran Flix, que va dirigir Veus del Camp fins a la seua mort, el 2011. Actualment, la directora és Maria del Carme Valls.

Més de sis dècades portant la música arreu del territori  L’Orfeó Veus del Camp es va presentar oficialment al Teatre Principal de Lleida en una actuació el 1954. Durant aquests 65 anys de carrera musical, ha donat a conèixer el nom del Soleràs per tot Catalunya, arribant a actuar al Palau de la Música de Barcelona. Compten amb un repertori d’unes 300 cançons, entre les quals destaquen la polifonia religiosa, la música alemanya (Bach, Schubert) i la tradicional catalana.

Adelina Aran, Juanita Aran, Maria Flix, Esteve Barrull, Isidre Segura, Isidre Aran i Josep Preixens, asseguts, canten a la coral des de la seua fundació, el 1954.

65 anys de cant coral al Soleràs

Les primeres noies que es van incorporar a l'Orfeó (1954).

65 anys de cant coral al Soleràs

Celebració del 50è aniversari

65 anys de cant coral al Soleràs

tracking