SEGRE

Música infantil del segle XXI

Els lleidatans Miquel Ros i Raquel Sanchiz són Katumpa, iniciativa que busca renovar el repertori de cançons familiars

Raquel Sanchiz i Miquel Ros componen i produeixen cançons amb tonalitats, ritmes i harmonies senzilles per al públic familiar.

Música infantil del segle XXI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miquel Ros (Agramunt) i Raquel Sanchiz (Lleida), professors de música i educació infantil respectivament, han creat Katumpa, un projecte que sorgeix de la necessitat d’oferir recursos musicals didàctics a alumnes, docents i famílies. “Les cançons infantils són una eina educativa de primer nivell, però en el nostre dia a dia trobem a faltar continguts actualitzats per als nostres alumnes”, expliquen el Miquel i la Raquel. “Les lletres d’algunes cançons que s’utilitzen a l’aula són repetitives, antiquades i buides de contingut”, afegeixen.

En contraposició, Katumpa vol brindar a docents i famílies material de diferents gèneres musicals per complementar els temes que es treballen a les aules. Ja tenen dos senzills al mercat: La castanyada, una cançó protagonitzada per unes castanyes ballarugues de molt caràcter, a banda dels imprescindibles Marrameu i Castanyera; i Somia l’hivern, que explica els canvis que es produeixen amb l’arribada de cada nova estació de l’any.

Aquests temes estan disponibles a totes les plataformes digitals: Spotify, Deezer, Apple iTunes, YouTube, YouTubeMusic, Shazam, Amazon, Napster, Yandex Music i la seua pàgina web: www.katumpa.cat. En un futur, projecten ampliar l’equip de treball per il·lustrar les cançons amb dibuixos animats, creant petites històries.

Miquel Ros, professor de música a l’Escola Jardí de Verdú, també és compositor i productor. Tot i que es va iniciar amb el món del folklore popular català, treballa amb música pop, flamenc, jazz, música urbana, celta, electrònica, orquestrals, orientals i un llarg etcètera. Ha compost temes per a pel·lícules a nivell estatal i internacional. Raquel Sanchiz, docent d’educació infantil i primària, és artista visual aficionada i treballa en les tasques d’investigació i estructuració de lletres així com en el disseny gràfic.

tracking