SEGRE

En caiac per un paradís ocult

Carme Adell, de l’Associació Piragüística Balaguer, ha viatjat per les illes indonèsies de Raja Ampat || L’experimentada piragüista explica la seua aventura a ‘Cercle’

L'arxipèlag de Raja Ampat encara és poc freqüentat pels turistes.

En caiac per un paradís ocult

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carme Adell (Reus, 1951), diverses vegades campiona d’Espanya de piragüisme en velocitat i llarga distància, posteriorment entrenadora i directiva de les federacions espanyola i catalana, explica a Cercle la seua aventura a les illes de l’arxipèlag indonesi de Raja Ampat. La Carme, que als 69 anys segueix en actiu a l’Associació Piragüística Balaguer, ha participat en nombroses expedicions internacionals en caiac.

“Després de més de 50 anys en el món del piragüisme i quan creia que ho havia vist gairebé tot, vaig descobrir aquest autèntic paradís que encara poca gent coneix.” La Carme, que va viatjar al costat de 7 palistes suecs, 2 guies americans i 3 guies indonesis, es va allotjar en cases particulars i en tendes de campanya.

El grup va partir des de l’illa de Misool, on havien arribat després de tres vols i un trasllat en ferri. Els llargs trajectes en caiac transcorrien entre pics de lava revestits d’una densa vegetació i entre cadenes de petites illes càrstiques, admirant els relleus que es formen en les parets calcàries. Van explorar coves amb increïbles estalactites, pintures rupestres o la Bat Cave, famosa per la seua colònia de muricecs. Van practicar esnòrquel al Blue Hole de la platja de Namlol, una cova vertical envoltada d’esculls de coral i al llac de les meduses de Lenmakana, on s’accedeix escalant. Durant 3 dies es van endinsar a la jungla, explorant el riu Curly Blue i els braços del Clear.

Un viatge durant el qual també van visitar dos col·legis per efectuar una donació de pilotes de voleibol (l’esport nacional) i llibres. “Una experiència que mai oblidaré pels paisatges, les intenses pluges, l’aigua del mar calent, els coralls de formes i colors inimaginables, els mosquits i altres animals, el mal de genolls... i quinze dies desconnectada d’internet. Irrepetible!”

La Carme va ser una de les esportistes reconegudes el setembre passat a la gala organitzada per la representació territorial de l’esport a Lleida a la Llotja, per la seua trajectòria i el foment de l’esport.

Fent esnòruqel entre meduses a Lenmakana.

En caiac per un paradís ocult

L'expedició va fer una donació de llibres i material esportiu a dos col·legis.

En caiac per un paradís ocult

tracking