SEGRE

Experiència laboral europea

Joves entre 18 i 29 anys a l’atur tenen l’oportunitat de cursar pràctiques laborals en països comunitaris || En el marc d’un programa de mobilitat gestionat pel Grup Alba

L'any passat aquest grup de joves de Tremp, Tàrrega, Lleida i Barcelona va viatjar a Wernigerode (Alemanya).

Experiència laboral europea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enfoc, l’àrea de serveis formatius del Grup Alba de Tàrrega, participa des de fa 4 anys en el projecte TLN Mobilcat, impulsat per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, que facilita que joves d’entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien puguin fer pràctiques en empreses de la Unió Europea.

Cada any els participants es divideixen en tres grups, segons les destinacions (Wernigerode i Chemnitz, a Alemanya i Pàdua, a Itàlia), estant reservat un dels grups a persones amb discapacitat, com Toni Guerrero, un jove de Tremp de de 24 anys que recorda amb entusiasme el seu pas, l’any passat, per una acadèmia d’idiomes de Wernigerode, on va realitzar tasques relacionades amb la seua formació informàtica. “Vaig dir que sí des del primer moment, tot i que era la primera vegada que viatjava sol a l’estranger. No em vaig sentir perdut perquè teníem un tutor que ens solucionava dubtes i problemes.” “Abans del viatge, els joves reben formació cultural durant una estada en una casa de colònies lleidatana, i després 120 hores de formació lingüística en alemany o italià”, explica Joan Roca, coordinador del programa i que valora positivament els resultats. “L’any passat, dels 28 participants, 24 van trobar feina abans de 6 mesos.” És el cas d’Anna Herrero, de la Seu d’Urgell, que va estar de pràctiques en un centre educatiu de Chemnitz i que ara treballa en un institut.

Actualment, un grup de 24 joves, entre els quals es troben Ares Pinto, de Mollerussa (25 anys), i Coral Puig, d’Agramunt (22 anys), es preparen per a partir del març passar 8 setmanes a Wernigerode i 14 a Pàdua, respectivament.

Toni Guerrero va cursar les pràctiques en una acadèmia d'idiomes de Wernigerode.

Experiència laboral europea

Anna Herrero va estar destinada a un centre educatiu de Chemnitz, a Alemanya.

Experiència laboral europea

El grup que va estar destinat a Pàdua, de turisme.

Experiència laboral europea

tracking