SEGRE

Casimir Jover: la força d'una vocació cultural

Aquest cerclaire parla de la seua vocació literària || També és un consumat fotògraf i un cinèfil empedreït

Casimir Jover, escriptor i fotògraf amateur, dedica el temps lliure a la cultura

Casimir Jover: la força d'una vocació cultural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Casimir Jover, guanyador del Participa-hi i Guanya de Cercle El teu temps, la tardor, ens descobreix la seua faceta literària. Aquest lleidatà de 60 anys és autor d’Històries increïbles I, un llibre de contes autoeditat el 2001, i Històries increïbles II (2006), publicat per l’editorial Abadia.

Per la seua feina (és zelador a l’Hospital Arnau de Vilanova), es va treure el nivell B de català, després el C1 i actualment estudia per al C2, la qual cosa li ha permès millorar l’expressió escrita i aplicar els seus coneixements en nous relats. “Aprofundir en l’estudi del català m’ha ajudat a escriure amb més cura, a polir millor els meus textos.” L’àrea 52 no es troba als USA és una novel·la curta d’aventures “caracteritzada per un text cinematogràfic amb molt ritme, a l’estil de Spielberg” i un final obert de cara a una futura segona part, que ja té embastada. Paral·lelament, treballa en un altre projecte encara sense nom, del qual ja té quaranta pàgines escrites. A L’estranger i el fantasma barreja records de la infància amb fantasia. “És la història d’un estiu de vacances al poble dels avis als anys 60 i hi explico el pas de la infantesa a la vida adulta. Es tracta d’un text més reposat i literari”, explica.

Tant L’àrea 52 no es troba als USA com L’estranger i el fantasma poden adquirir-se en format electrònic o físic a través de la pàgina web www. lulu.com. Aquesta plataforma permet descarregar qualsevol llibre immediatament en format EPUB o encarregar-ne una edició impresa, que s’envia en un termini de tres a cinc dies feiners. Casimir lloa aquest sistema, que permet autopublicar sense haver d’aportar una inversió inicial. “Antigament s’havia de començar amb una edició mínima que calia pagar per endavant. Recuperaves la inversió si en venies i si no... Així vas venent a poc a poc.”

Els seus referents literaris són Hermann Hesse, William Shakespeare, Isaac Asimov, Arthur C. Clarke i Jules Verne, entre d’altres. Actualment s’està enfrontant a la titànica tasca de llegir l’Ulisses de James Joyce, investigant sobre cada una de les referències a llocs, personatges o circumstàncies que se citen al llibre de l’escriptor irlandès. Casimir també és un gran cinèfil: ha vist més de quaranta vegades 2001: Una odissea de l’espai, de Stanley Kubrick. Ran, d’Akira Kurosawa, és un altre dels seus films preferits. Com a fotògraf, ha exposat la seua col·lecció de gran format Trilogia en diverses sales de Lleida.

tracking