SEGRE

Eines convertides en art

Josep Maria Solé torna a la vida antigues eines del camp transformant-les en figures escultòriques

Josep Maria Solé davant la galeria Reencarnació, al carrer la Palma de Lleida, tancada actualment a causa de l'emergència sanitària.

Eines convertides en art

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Solé, de 74 anys, ha treballat més que mai durant el confinament al seu taller de Puigverd de Lleida. En la seua afició de convertir eines antigues en escultures ha trobat aquests dies la tranquil·litat i inspiració necessàries per crear noves obres. Així, forques, tenalles, aixada, destrals, falçs, peces d’eines de conreu rovellades (rulos de trillar, arades, jous) i altres estris i eines rurals, com ferradures, emmagatzemats durant la seua vida dedicada al camp, es converteixen en artístiques figures de ferro. Des de claus o cargols fins a rodes de carro, tot serveix per construir un nou objecte.

Les escultures poden veure’s a Puigverd, tant dins com fora del seu magatzem. Dos dels seus conjunts escultòrics més populars són el mural que mostra Sant Jordi lluitant contra el drac i la rotllana de sardanistes al costat d’un monòlit que combina pedra amb antigues eines de ferro. Els visitants solen entretenir-se endevinant de quines eines es compon cada una de les peces.

Des de l’any passat, la rotonda que connecta el municipi d’Almenar amb l’A-14 està presidida per una de les seues obres en gran format, Els pagesos, que pretén retre homenatge a aquest col·lectiu.

A la ciutat de Lleida, Josep Maria exhibeix i ven les seues escultures en una galeria del carrer la Palma, la galeria Reencarnació, que es troba tancada

aquests dies a causa de l’emergència sanitària. El que sí que poden observar els transeünts és el cartell de l’establiment construït per ell mateix amb cadenes.

La rotonda d'Almenar, que uneix aquesta localitat amb l'A-14 i que es va inaugurar el març del 2019, llueix l'escultura 'Els pagesos'

Eines convertides en art

Entrada de la galeria La Reencarnació

Eines convertides en art

Homenatge a la Moreneta

Eines convertides en art

A Puigverd, l'art del Josep Maria es pot veure en moltes parets.

Eines convertides en art

La Sagrada Família.

Eines convertides en art

tracking