SEGRE

La dilatada carrera d'un jove músic

Albert Cortasa, d’Alcoletge, presenta el seu primer disc, ‘Rursus’, el seu projecte més personal

Pinut va presentar el treball 'Rursus' al Pavelló Esportiu d'Alcoletge el mes de novembre passat.

La dilatada carrera d'un jove músic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Cortasa està vinculat al món de la música des que, als 13 anys, va començar a tocar amb el combo de l’escola de música. Ara, als 22, ha fet un pas endavant amb el seu projecte més personal, Pinut, amb què ha estrenat el seu primer disc, Rursus.

Abans de l’emergència sanitària, l’Albert va presentar el seu treball en dos concerts, a Alcoletge (la seua localitat natal) i Agramunt, amb bona acollida. Durant aquests dies de confinament l’Albert ha aprofitat per compondre material per a un nou EP que podria presentar-se al juliol, encara que anirà avançant singles a través de les xarxes socials. “Aquest segon treball és més pop. A Rursus es reflecteix que sortia d’una relació i era bastant rocker, va ser la meua via d’escapament. Ho vaig passar malament però també vaig aprendre molt d’aquesta etapa”, explica. Durant aquests dies, a més, Pinut va oferir un concert confinat en el marc de les festes d’Alcoletge i ha participat en SofàMúsic, un programa de LleidaTV que ha mostrat actuacions, als seus domicilis, de diferents grups de les comarques de Ponent.

L’Albert compagina la carrera musical amb els estudis al Taller de Músics de Barcelona i també exerceix com a professor a l’Escola de Música Dalcroze de Lleida. A més, compta amb el seu propi estudi d’enregistrament a Alcoletge, Estudi KK. Malgrat la seua joventut, l’Albert atresora una dilatada carrera professional, ja que ha estat vocalista i guitarrista en el grup de versions Deskontrol i guitarrista a MuntBand i The Targarians. Amb aquests últims va aprendre de primera mà com funciona el procés de creació d’un disc com Crida amb mi, que li ha servit d’experiència a l’hora de treballar en el seu propi projecte.

Pinut

Edat: 22 anys

Professió: cantant i guitarrista

Lloc de naixement: Alcoletge

Primer disc: Rursus

Albert Cortasa és Pinut (de l’anglès peanut, cacauet). Després de passar per Deskontrol, The Targarians i MuntBand es llança en solitari. “Des de petit he tingut clar que volia fer música”, afirma, i així ha estat, ja que va començar a tocar en grup als 13 anys.

Imatge promocional d'Albert Cortasa.

La dilatada carrera d'un jove músic

tracking