SEGRE

Cinc anys movent peces

Fa un lustre que el col·legi Sant Jaume-Les Heures ensenya escacs en horari lectiu || Centre pioner a Lleida

Els més petits participen en una gimcana agrupats en diferents equips.

Cinc anys movent peces

detail.info.publicated
RedaccióRedactora del digital

Creat:

Actualitzat:

L’agost del 2015 Josep Oms, Gran Mestre Internacional d’Escacs, va contactar amb Antonieta Aldabó, directora del col·legi Sant Jaume-Les Heures, per proposar-li fer classes d’escacs en horari lectiu, després de dos anys d’impartir la matèria com a extraescolar. Naixia el projecte Escacs: una estratègia per a la vida, dissenyat per la direcció i professorat amb l’assessorament de Josep Oms i l’equip de la seua acadèmia, Adejo. La proposta es va presentar al claustre, al consell escolar i a l’Ampa, que va aportar la dotació econòmica perquè tots els alumnes poguessin participar-hi. L’octubre del 2015 va començar a introduir-se els escacs en horari lectiu, des de 1r de Primària fins a 2n d’ESO.

“Tenim clar”, explica Antonieta, “que ha de ser una activitat formativa, per la qual cosa en els tornejos no es compten punts ni s’entreguen trofeus”. Els escacs potencien habilitats clau per a l’aprenentatge com la concentració, la memòria, la planificació, la presa de decisions, la capacitat analítica, la paciència i la tenacitat. “Encara és aviat per assegurar si el joc millora el rendiment acadèmic”, explica Benito Terraza, professor de matemàtiques del centre, “però hem constatat millores generals en àrees com la geometria”.El centre col·labora amb la Càtedra d’Escacs de la Universitat de Lleida, a la qual aporta dades per a un estudi sobre la seua influència en el rendiment escolar.

Sant Jaume-Les Heures ha estat seleccionat per participar en el Torneig Mundial Escolar Expo Dubai 2020, en què representaràla ciutat de Lleida

juntament amb el col·legi Sagrada Família.

El torneig entre l'alumnat de Primària va omplir el pati del centre.

Cinc anys movent peces

Josep Oms, Gran Mestre Internacional d'Escacs

Cinc anys movent peces

Els alumnes van sortir al carrer per. donar visibilitat a l'activitat.

Cinc anys movent peces

Les classes, les activitats i els tornejos s'han fet a distància durant el confinament.

Cinc anys movent peces

tracking