SEGRE

En benefici de la comunitat

‘Fet a Jova’ és una iniciativa en la qual joves de 12 a 16 anys del Palau d’Anglesola uneixen esforços per millorar el municipi || Un projecte promogut per l’ajuntament

Cada matí, el grup es reuneix al magatzem de l'ajuntament per planificar la jornada, repartir-se les tasques i recollir les eines necessàries.

En benefici de la comunitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fet a jova: realitzar una tasca en comunitat i de manera altruista. Antigament així se sanejaven les séquies o s’arreglaven els carrers dels pobles. Al Palau d’Anglesola, gràcies a la col·laboració dels veïns es va restaurar una part de l’ermita de Sant Roc i es va construir la pista a l’aire lliure.

L’ajuntament d’aquesta localitat s’ha proposat recuperar l’esperit del treball en equip perquè joves de 12 a 16 anys participin en activitats que redundin en un benefici per al poble. “Es tracta de millorar la comunitat on es viu”, explica Francesc Balcells, alcalde del municipi. Recollida d’escombraries i neteja, pintar fletxes del camí ignasià i del de Sant Jaume, renovar la tanca de l’ermita de Sant Roc, pintar passos de vianants i bancs, buidar les papereres, marcar rutes a Wikiloc al voltant del municipi, actualitzar la Viquipèdia amb informació i fotos. “Hem volgut que els joves col·laborin també amb entitats locals com l’associació Amics del Camí de Sant Jaume i del Camí Ignasià del Palau d’Anglesola o l’Associació Banqueta”, explica Balcells. “Teníem previst cooperar amb la residència de la gent gran i la guarderia però, a causa del Covid, no ha estat possible.”

Els joves hi participen de manera voluntària però se’ls demana un compromís d’almenys tres setmanes (encara que siguin alternes) i responsabilitat en les activitats que duguin a terme. “Es tracta de fomentar la seua participació en les activitats del municipi perquè col·laborin amb les entitats, coneguin el patrimoni local i aprenguin bones pràctiques respecte al medi ambient”, conclou l’alcalde, Francesc Balcells. Una vegada finalitzat el projecte, els participants, si la pandèmia ho permet, gaudiran d’una sortida que ells mateixos triaran i consensuaran

Netejar i sanejar parcel·les, una de les tasques que duen a terme.

En benefici de la comunitat

El treball en equip, la base del projecte.

En benefici de la comunitat

Senyalitzant els trams del camí ignasià i de Sant Jaume que passen pel Palau.

En benefici de la comunitat

Totes les mesures beneficien el municipi

En benefici de la comunitat

Els joves es consciencien de la importància de la neteja i el civisme.

En benefici de la comunitat

tracking