SEGRE

Escriptura balsàmica

Rosa Guàrdia i Marta Chavarriga, premis del jurat i del públic del concurs de SEGRE ‘Relats del confinament’, expliquen la seua experiència || Va guanyar una estada al CAN de Farrera

Rosa Guàrdia, guanyadora del premi del jurat, a Farrera.

Rosa Guàrdia, guanyadora del premi del jurat, a Farrera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosa Guàrdia, premi del jurat, i Marta Chavarriga, premi del públic, van ser les dos guanyadores del concurs Relats del confinament, convocat per SEGRE. El premi per a les dos guanyadores era una estada de quatre dies al Centre d’Art i Natura de Farrera que incloïa l’assistència al taller literari Escriptura i Natura impartit per l’escriptora i professora d’escriptura Raquel Picolo. Tots els relats participants es van publicar al suplement Lectura i al web www.segre.com durant la primavera i l’estiu passats.

Rosa Guàrdia, professora jubilada resident a Peratallada (Baix Empordà), escriu contínuament i va aprofitar una de les reflexions que havia anotat per desenvolupar-la i redactar Des de la finestra, un relat en el qual l’autora es trasllada a les vacances de la seua infantesa. La Rosa és aficionada a l’escriptura i per aprendre i perfeccionar-se ha realitzat cursos, entre d’altres, a l’Aula d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. A més, penja píndoles literàries i poesies en el seu blog El goig de ser jo entre els altres. La Rosa va gaudir del curs al CAN de Farrera a començaments de setembre i va estar molt a gust durant l’estada. “Ens vam sentir molt cuidats. El centre és ideal per a creadors, ja siguin escriptors, músics, pintors... I l’entorn és inspirador, m’encanta prendre un bany d’alta muntanya.”

Marta Chavarriga, professora d’anglès a l’INS Manuel de Montsuar de Lleida, va guanyar el premi del públic amb Cavalcant cap a la llum, un cant a l’esperança en temps difícils. “L’escrit va sorgir de la necessitat de reflexionar sobre el que estava passant i reflecteix emocions que tots hem viscut”, explica la Marta. Potser per aquest motiu va connectar amb el públic, que la va votar en massa. “No m’imaginava que podria arribar a tanta gent. Un dia em van dir que mirés el web de SEGRE perquè era la més votada i em vaig quedar molt sorpresa”, reconeix.

Explorant les relacions entre literatura i naturalesa

Escriptura i Natura, un dels cursos que imparteix l’escriptora Raquel Picolo, se centra a comentar i analitzar les diferents presències de la naturalesa en diverses obres literàries i escriure textos en els quals el medi natural tingui un paper important. “Són tallers molt participatius, centrats a llegir i analitzar textos propis o d’altres autors, amb l’objectiu de gaudir de l’escriptura, la lectura i el paisatge.” La seua novel·la La nit als armaris (Voliana) mostra la naturalesa mig salvatge i mig domesticada de la seua infantesa a la petita localitat de Cerbi (Pallars Sobirà).

Marta Chavarriga, guanyadora del premi del públic.

Escriptura balsàmica

Moment del curs en què els assistents treballen en els seus textos.

Escriptura balsàmica

Raquel Picola, escriptora i professora del curs 'Escriptura i Natura', entre d'altres.

Escriptura balsàmica

tracking