SEGRE

Solcar el cel de la Noguera

Òscar León, de Sant Quirze del Vallès, va descobrir la que avui és una de les seues passions, el parapent, a Àger || Actualment fa un curs per aprendre a volar en solitari

L'Òscar, satisfet a l'aterrar després d'un vol vespertí.

Solcar el cel de la Noguera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Descobrir la Noguera des de les altures. És el que ha experimentat Òscar León, un advocat de 35 anys resident a Sant Quirze del Vallès que ha conegut paisatges tan emblemàtics com Montrebei, el pantà de Canelles i el de Camarasa o la Vall d’Àger directament a vista d’ocell. “Sempre m’havia cridat l’atenció volar”, explica l’Òscar, “així que després de buscar quines alternatives hi havia a Catalunya, vaig elegir la zona d’Àger per la situació i els paisatges, i vaig contactar amb Agerair Parapent”.

Del primer vol recorda especialment el moment que els peus li van deixar de tocar el terra, “la sensació de quedar penjat en l’aire”. El llançament en format tàndem o biplaça (al costat de l’instructor) permet volar sense ser cap expert ni haver-ho fet mai abans. Únicament cal seguir les indicacions de l’instructor i gaudir de les vistes i de la sensació de volar com un ocell. Amb prou feines uns segons després del seu primer aterratge, l’Òscar havia pres la decisió que aquell no seria el seu últim vol. Actualment ja acumula unes cinquanta hores d’experiència gràcies al curs d’iniciació que va començar abans de l’estiu. “La primera vegada que voles en solitari fas un acte de fe”, explica l’Òscar. “Has de confiar que sabràs manejar el parapent durant l’enlairament i l’aterratge i un cop siguis al cel, encara que un instructor situat en el punt de sortida i un altre al lloc de l’aterratge et guien per ràdio en tot moment”, comenta.

El curs d’iniciació consisteix a aprendre a dominar el parapent primer des de terra, corrent i elevant la tela per sobre del cap, combinat amb vols biplaça en els quals es deixa que l’alumne piloti a estones. “Funciona com una autoescola”, explica Enric Álvarez, president i instructor d’Agerair Parapent, “combinem teoria i pràctica, i quan veiem que l’alumne domina el parapent i les condicions meteorològiques són bones, arriba l’hora del primer vol en solitari. Cada persona té el seu ritme, uns necessiten més temps i altres menys, així que el curs és totalment personalitzat. Cada vegada, els vols compten amb menys indicacions de l’instructor, fins que el pilot és autònom”.

Per obtenir oficialment el títol de pilot, l’alumne ha de federar-se i superar un examen. Actualment, la Federació Aèria Catalana compta amb un total de 1.808 pilots federats i 78 clubs.

Preparant-se per saltar.

Solcar el cel de la Noguera

La vall d'Àger, a vista d'ocell.

Solcar el cel de la Noguera

El primer vol es fa amb un instructor.

Solcar el cel de la Noguera

tracking