SEGRE

Neus Daura, una artista eclèctica

La dibuixant i pintora lleidatana celebra el 35 aniversari de la seua primera exposició || L’obra es caracteritza per la presència constant del llapis i la creació d’un variat univers de formes i colors

La Neus va participar en l'exposició col·lectiva Las Meninas, a la Biblioteca Pública de Lleida

Neus Daura, una artista eclèctica

detail.info.publicated
RedaccióRedactora del digital

Creat:

Actualitzat:

Sense etiquetes. És el primer que deixa clar Neus Daura Ramon, pintora lleidatana que fa 35 anys que treballa i exposa la seua obra. “L’única constant en la meua carrera és que m’agrada treballar amb el llapis creant ombres i volums, dotant els meus dibuixos i pintures de perspectiva i moviment.” Pel que fa a la resta, la Neus ha treballat el dibuix amb carbonet, a color, diferents tipus de pintures i fins i tot metalls, i actualment es troba en una etapa en què combina pintura acrílica amb acabats en llapis, com mostra la peça amb què va participar en l’exposició col·lectiva sobre Las Meninas a la biblioteca pública de Lleida. “Recreo moviments circulars, amb sentit equilibrat, per després poder jugar amb el llapis i refer, a través de l’ombreig, la profunditat i el moviment.” En aquest sentit, explica que utilitza colors clars i lluminosos (verd, blau o groc sobretot) perquè li permeten aquests acabats en llapis que no funcionarien aplicats a colors foscos.

Actualment treballa en una sèrie de dibuixos de petit format amb paspartús i llapis de colors titulada Plantas carnívoras en su momento de descanso, alhora que presenta els seus imants amb la silueta de la Seu Vella, peces úniques elaborades a mà que es podran veure dissabte 28 de novembre a la llibreria La Sabateria de Lleida. Dos estils d’obres molt diferents que representen un repte per a l’artista, a qui agrada desafiar-se i innovar. 

Al seu compte d’Instagram @neusdaura l’autora mostra els processos de creació de les obres en les quals treballa actualment, alhora que repassa la seua trajectòria. Cada Sant Jordi dibuixa un punt de llibre. “El 2015 en vaig fer un i vaig gaudir tant que segueixo amb aquesta tradició”, explica l’artista. A més, recentment, va il·lustrar el conte infantil Tots plegats contra el coronavirus, creat per Orum Center.

Imants de nevera inspirats en la Seu Vella, retallats i pintats a mà i firmats per l'autora

Neus Daura, una artista eclèctica

La Neus va exposar una mostra de la seua obra a l'Espai ENE de Lleida.

Neus Daura, una artista eclèctica

tracking