SEGRE

Un confinament artístic

El lleidatà Josep Serra exposa a la sala Manolo Calpe de la Fecoll || La mostra ‘Olis confinats’ recull les obres pintades durant els cinquanta-set dies del tancament perimetral del Segrià

El pintor, davant de les obres que s'exposen a la sala Manolo Calpe.

Un confinament artístic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Serra, pintor amateur de 72 anys i lleidatà de soca-rel nascut al carrer la Palma, “al rovell de l’ou”, com ell mateix afirma orgullós, s’ha refugiat en la pintura per suportar amb bon ànim aquests temps de pandèmia i confinament. Fruit d’això són les setze obres pictòriques que exposa a la Sala Manolo Calpe de la Fecoll fins al pròxim 30 d’abril. Serra, que abans de la jubilació era comercial en una empresa d’alimentació, sempre havia sentit passió per l’art i, en concret, pel dibuix i la pintura, així que quan va complir els seixanta anys va decidir agafar els pinzells i iniciar una nova i creativa etapa. Al principi li dedicava una o dos hores diàries i, més tard, va trobar en la pintora de Torrelameu Virginia Trota assessorament i orientació.

Els llargs cinquanta-set dies de la primavera passada en què el Segrià va quedar confinat, Josep Serra va decidir dedicar-los a pintar la seua ciutat amb ajuda de fotografies i de la seua memòria, posant especial atenció en la Seu Vella, monument pel qual sent debilitat. De fet, la meitat dels quadres d’Olis confinats, que així es titula la mostra, té com a protagonista l’antiga Catedral. A més, el pintor es va contagiar de Covid-19 el mes de novembre i, després de passar uns dies hospitalitzat i, per sort sense greus conseqüències, va tornar a viure un nou tancament durant un mes que va dedicar a acabar les obres iniciades durant el primer trimestre de l’any 2020.

Altres aficions

La pintura no és l’única afició a la qual Josep Serra dedica el temps, ja que pertany a diverses entitats de la capital de Ponent. Va ser un dels membres fundadors de la penya Els Lleidatans, pionera participant de l’Aplec del Caragol. També forma part de la Germandat de Pau Pi, el Rei de Carnaval, i és un apassionat fan del garrotín, la més lleidatana de les rumbes.

Olis confinats

L’exposició, que pot visitar-se a la sala del carrer Obradors, 2, de Lleida, de 8.00 a 16.30 hores, acull setze obres pintades durant el confinament de la comarca del Segrià. Vuit d’aquestes estan dedicades al Turó de la Seu Vella. També es poden contemplar cinc paisatges i una marina, i les dos restants estan inspirades en la localitat oscenca de Fonz, d’on és natural la seua dona. Josep Serra ha exposat les seues obres en altres ocasions, sempre en mostres col·lectives, com les que van poder veure’s al local de l’Associació de Veïns de la Universitat i al local social del barri de Cappont, on també forma part d’un grup d’aficionats a la pintura.

tracking