SEGRE

Compromesos amb el futur

Alumnes de l’INS de Seròs netegen el curs del riu Segre al seu pas per la localitat || Recullen munts de residus i geolocalitzen deu abocaments descontrolats

La brigada municipal es va emportar els residus.

Compromesos amb el futur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reimagina, recrea, restaura” és el lema que aquest any ha centrat el Dia Mundial del Medi Ambient, que es va celebrar ahir, 5 de juny, i que anima els joves a alçar la veu pel futur del planeta.

En el marc d’aquesta efemèride i dins del projecte europeu Let’s Clean Up Europe!, una acció destinada a conscienciar de la quantitat de residus que tirem de manera incontrolada en la naturalesa i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’abocaments il·legals en boscos, platges o els marges dels rius, el 17 de maig els alumnes de l’INS de Seròs van dur a terme una recollida col·lectiva i voluntària en el curs del riu Segre al seu pas per aquesta localitat.

Els escolars van planificar les tasques de neteja prèviament a l’aula, repartint-se les diferents feines que havien de fer, identificant i delimitant la zona que calia arreglar i van crear un sistema per al recompte i classificació de les escombraries.

D’aquesta manera, van dividir en tres les zones del riu on portarien a terme la intervenció, una per cada classe de tercer d’ESO, i al final van fer el recompte de la quantitat de residus recollits i els van classificar per tipologies. Als joves els va

impactar el gran volum de residus que es concentraven en una zona tan allunyada del nucli urbà, a més de la gran varietat de tots ells, ja que van trobar des de roba, plàstics, vidres, passant per escombraries domèstiques i eines, fins a una butaca que flotava al mig del riu.

Amb l’ajuda de la brigada municipal, van transportar tota la deixalla a l’abocador i van clausurar la jornada amb un esmorzar de germanor.

D’altra banda, utilitzant l’aplicació mòbil Litterati, que forma part del repte col·lectiu de neteja Catalunya Clean up Challenge, van geolocalitzar uns deu abocaments descontrolats, dels quals van informar l’ajuntament perquè intervingués en l’assumpte.

El professorat del centre valora bé una experiència que ha demostrat la importància de la cooperació per cuidar el medi ambient.

RECICLATGE

Els residus es van dipositar en bosses d’escombraries dels diferents colors utilitzats per al reciclatge

LA DADA       

850

OBJECTES RECOLLITS

Entre els quals es va trobar una butaca al mig del riu.

60%

D'OBJECTES DE PLÀSTIC

Dels quals el 31% corresponia a botelles o llaunes de begudes.

23%

VARIS

Des de roba usada, passant per burilles, fins a pots de pintura.

13%

DE PAPER I CARTRÓ

Principalment capses de cartró senceres o a trossos.

4%

D'OBJECTES DE VIDRE

La majoria eren botelles i pots de vidre d’ús domèstic.

Tots els objectes recollits van ser classificats segons la tipologia.

Compromesos amb el futur

Les zones que s'havien de netejar es van delimitar prèviament.

Compromesos amb el futur

Els alumnes de l'INS de Seròs

Compromesos amb el futur

tracking