SEGRE

El triomf de la perseverança

Jalihenna Mohamed Arrais, un jove sahrauí amb paràlisi cerebral, ha acabat amb èxit els estudis de Graduat Escolar || El seu proper objectiu és estudiar Psicologia

.

El triomf de la perseverança

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aconseguir aprovar el Graduat Escolar pot semblar una empresa relativament fàcil per a qualsevol adult que tingui una mica de temps i voluntat per completar els estudis, però aquest no ha estat el cas de Jalihenna Mohamed Arrais, un jove sahrauí de 25 anys que pateix una paràlisi cerebral que i provoca hemiplegia a la part dreta del cos i una ceguesa pràcticament total. Malgrat això, enguany ha aconseguit superar amb èxit la seua formació al Centre d’Adults de Tàrrega.

Jalihenna va arribar al País Basc amb sis anys procedent del camp de refugiats del Sàhara. Al principi la seua estada havia de durar dos mesos però, a causa de la discapacitat que pateix, la família biològica va sol·licitar que pogués quedar-se a Espanya per gaudir d’una qualitat de vida que ells no podien oferir-li. La seua família d’acollida no ho va dubtar ni un moment i Jalihenna es va quedar. Al cap d’uns anys es va traslladar amb la seua mare d’acollida a Burgos, on va estudiar fins a 4t de primària, i després va passar per diversos centres d’atenció a persones amb discapacitat, però en cap no li oferien la possibilitat de cursar estudis reglats.

Va ser arran del trasllat de la seua germana d’acollida a Tàrrega quan aquesta els va proposar mudar-se a la capital de l’Urgell perquè Jalihenna pogués ingressar a l’Associació Alba, on trobaria una millor atenció. Tant un com l’altra van venir l’any 2018 i, l’any següent, el jove va plantejar el desig de treure’s el Graduat Escolar.

Quan van anar a matricular-se al Centre de Formació d’Adults de Tàrrega, els van recomanar realitzar una prova de 15 dies i així valorar la possibilitat de continuïtat de l’alumne. Aquestes dos setmanes es van convertir en dos anys, en què, gràcies a l’esforç i la perseverança de Jalihenna i a la gran implicació de les professionals del centre, avui es troba molt més a prop del seu objectiu: estudiar Psicologia.

El jove aprèn a través de l’oïda. Algú, generalment la seua mare, li llegeix els temes i ell els memoritza i, pel que fa a aquelles matèries com la física o les matemàtiques, que requereixen solucionar problemes o desenvolupar fórmules, els resol mentalment. Quan arriba el moment dels exàmens, les seues professores li llegeixen les preguntes, a les quals ell respon oralment. A continuació, les mestres escriuen a la quartilla oficial les seues respostes.

Actualment, Jalihenna viu de forma autònoma compartint pis amb dos persones i la seua il·lusió és continuar estudiant per llicenciar-se en Psicologia, ja que la seua meta és arribar a comprendre el comportament de la ment humana i li agradaria, en un futur, dedicar-se a escoltar i així poder ajuda les persones que ho necessitin.

Jalihenna, que es va criar al Sàhara en el si d’una nombrosa família, i amb una greu dificultat física des del naixement, és una prova fefaent que, amb esforç, voluntat i el suport d’altres persones, tot és possible. Només és impossible allò que no s’intenta.

INFANTESA

Jalihenna es va criar en un campament de refugiats del Sàhara i era la nineta dels ulls del seu pare.

Jalihenna ha cursat els seus estudis al Centre d'Adults de Tàrrega i, actualment, viu de forma autònoma compartint pis.

El triomf de la perseverança

.

El triomf de la perseverança

tracking