SEGRE

Trobades postpandèmia

La família Fargues recupera el seu àpat anual després de dos anys || Els dotze cosins i les respectives parelles han viscut amb il·lusió una tradició que celebren des de l’any 1998 a Lleida o la Franja

Després del confinament, la família ha pogut celebrar de nou la trobada.

Trobades postpandèmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A veure si un dia d’aquests quedem i ens veiem.” Aquesta és una frase en la qual tots podem reconèixer-nos i que, en un moment o altre de la vida, hem pronunciat al trobar- nos amb familiars i amics als quals fa temps que no veiem.

Lamentablement aquests bons desitjos solen quedar en res i aquestes preteses reunions són postergades únicament a casaments, batejos i funerals. Aquest no és el cas dels descendents de la família Fargues Forné, que, des de fa vint-i-tres anys, es troben anualment en algun restaurant de la capital del Segrià o de la Franja de Ponent.

Corria l’any 1998 quan els dotze nets del matrimoni format per Jaume Fargues i Ramona Forné, de Benavent de Segrià, van organitzar un dinar al domicili d’un d’ells, a Lleida. L’èxit d’aquella jornada els va esperonar a establir-la com una cita inexcusable a les seues agendes. En el dia d’avui, i malgrat que ja han desaparegut tres dels membres, continuen celebrant-la amb la mateixa il·lusió.

Els descendents dels sis fills del Jaume i la Ramona (Ramona, Jaumet, Magdalena, Bepeta, Maria i Montserrat), van instaurar la que ja s’ha convertit en tradició ineludible, trencada només dos vegades a causa de la pandèmia de la Covid.

Però aquest any, la Ramoneta, el Jaume, l’Alegria, la Mariàngels, el Jaume, la Isabel, el Jaume, el Joaquim Ramon, la Montserrat i la Rosa Mari, amb les respectives parelles, han reprès aquesta entranyable festa, de la qual ja fa molts anys SEGRE informa puntualment a la secció de Cercle i de la qual els seus assistents esperen la publicació ansiosos després de la celebració.

En el transcurs d’aquest gairebé quart de segle, la família s’ha anat ampliant. Els que eren fills i pares ja s’han convertit en avis, però els nets de Jaume Fargues i Ramona Forné, les edats dels quals oscil·len entre els 52 i els 80 anys, continuen conservant com un tresor aquesta tradició que molt aviat complirà les noces de plata.

ELS ORÍGENS

Una saga familiar que continua viva en els nets

Jaume Fargues i Ramona Forné van tenir sis fills. Malgrat que el matrimoni vivia a Benavent de Segrià, cap dels fills es va quedar en aquesta localitat. Així, la Ramona, la més gran, i el seu espòs, Ramon Godall, van anar a viure a Lleida. El segon, el Jaumet, va fixar la residència amb la seua dona, Angeleta Terrats, a Alcarràs, on també van recalar la quarta filla, la Bepeta, amb el seu cònjuge, Josep M. Codina, i la més petita, la Montserrat, casada amb Román Fontanals. Per la seua part, la tercera

de les filles del matrimoni Fargues Forné, la Magdalena, es va traslladar amb el seu marit, Josep Escuer, a Alpicat, mentre que el Ramon, el penúltim dels descendents, va recalar a Fraga després de casar-se amb Maria Chiné. Una saga familiar de les comarques de Ponent que va donar origen a aqueses trobades anuals que els fills de Ramona Fargues, la Ramoneta i el Jaume; els de Jaumet Fargues, l’Alegria i la Mariàngels; els de Magdalena Fargues, el Pere, l’únic dels cosins morts, i el Jaume, així com la Isabel, única filla de Bepeta Fargues, el Jaume, el Joaquim i el Ramon, fills de Ramon Fargues, i la Montserrat i la Rosa Mari, descendents de Montserrat Fargues, continuen amb una tradició que els ajuda a no oblidar les arrels ni la història familiar.

Ramona Forné i Jaume Fargues, els avis.

Trobades postpandèmia

Els sis germans Fargues Forné, amb els seus respectius cònjuges.

Trobades postpandèmia

Imatge de la primera reunió, que va tenir lloc l'any 1998.

Trobades postpandèmia

tracking