SEGRE

El pop salvatge de Jc Cholbi

L’artista de Melilla establert a Lleida publica ‘El Cuento Azul’, un CD amb 17 cançons || Músic autodidacte, és autor de la música i la lletra dels temes que grava al seu propi estudi

JC Cholbi, en una imatge promocional.

El pop salvatge de Jc Cholbi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fascinació per la música li ve a Juan Carlos Sánchez, segons afirma, “des que tinc ús raó”. Aquest melillenc establert a Lleida des de fa molts anys és un músic i cantant autodidacte que domina el piano, el baix i la guitarra. Amb una llarga experiència component els seus propis temes, Jc Cholbi, com és conegut artísticament, té disponible la seua música en múltiples plataformes i, recentment, ha decidit publicar el seu segon disc.

Fruit del “meu periple vital, en el qual els vents de l’est i mediterranis són sempre presents, he intentat reflectir els difícils moments pels quals passa actualment la societat”, segons explica. Ha editat un CD amb disset temes, 16 de composició pròpia i “una versió d’un tema de l’estimat Antonio Vega, titulat Lucha de gigantes, per cortesia de Warner Chappell Music”, afirma.

El Cuento Azul, que així es titula aquest treball, “és un viatge molt personal pel pop més salvatge, amb diverses influències i sensibilitats, amalgamades amb elements de collita pròpia però arrelat en el pop, el rock, el blues i el soul”, afirma Jc Cholbi. De tot això deriven unes atractives melodies que acompanyen lletres de gran intimisme, plenes de passió.

Del CD, amb llibret inclòs, s’ha fet una edició limitada de 500 unitats que poden adquirir- se a través del correu electrònic elcuentoazulcd@gmail.com i també escoltar-se a les diverses plataformes digitals com Spotify, YouTube o Amazon. Dels guanys que obtingui amb la venda d’aquest treball, Jc Cholbi en dedicarà una part en benefici de l’organització Metges sense Fronteres.

Produït per ell mateix al seu estudi de Lleida, compta amb les diverses aportacions de músics de Ponent com Jesús Molina, Quim Ramon o Miguel Ángel Cabezas Capets, entre d’altres, i al capdavant dels enregistraments ha estat acompanyat per Manolo Costa.

De moment, sense directes

A la pregunta de si té previst actuar en directe, Jc Cholbi descarta de moment aquesta possibilitat, ja que, segons reconeix, “tinc un nou projecte musical en marxa que m’exigeix una dedicació exclusiva”, conclou el músic.

El músic ha dissenyat també la caràtula i el llibret del CD

El CD ve acompanyat d’un llibret on hi ha les lletres de les 17 cançons incloses en aquest últim treball de Jc Cholbi, que també s’ha encarregat de dissenyar la caràtula, a partir d’una fotografia seua que es titula Vetllant Mart des de la meua finestra (Rosselló).

Seu també és el disseny del llibret en el qual il·lustra, amb una imatge de la seua autoria, cada un dels textos de les cançons.

“No ens atrevim a gaires coses perquè són difícils, però són difícils perquè no ens atrevim a fer-les.” La cita de Sèneca que encapçala el llibret ja és una declaració d’intencions d’aquest músic i compositor, al qual inspiren tant els problemes actuals de la societat com els seus més íntims sentiments i assenyala que “la música és un fidel reflex de la societat en la qual vivim”.

Jc Cholbi ha tingut la gentilesa de regalar cinc dels seus CD als primers lectors que passin per les instal·lacions del diari SEGRE, al carrer del Riu, 6, de Lleida, a partir d’aquesta setmana vinent.

OBSEQUI

Els primers lectors de SEGRE que passin per les instal·lacions rebran un CD d’‘El Cuento Azul’

La imatge de la portada del CD.

El pop salvatge de Jc Cholbi

tracking