SEGRE

Solidaritat sense límits

Més de set-cents participants i 6.500 euros de recaptació a la Cursa SED, de nou presencial després de dos anys marcats per la pandèmia || Objectiu: col·locar plaques solars en escoles africanes

L'inflable recordant l'Axel, i el seu dorsal 1.100, moments abans de la sortida de la Cursa SED al col·legi Maristes de Lleida.

Solidaritat sense límits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia, aquesta setmana s’ha celebrat la setena edició de la Cursa Solidària SED, destinada a recaptar fons per al projecte Umeme Safi (electricitat neta en la traducció de l’original en suahili), que busca millorar la infraestructura d’escoles al centre-est africà a partir de la instal·lació de plaques solars. La iniciativa, amb el suport de la Paeria, Diputació i Esports de la Generalitat, és obra de l’ONG Solidaritat, Educació i Desenvolupament, vinculada al col·legi Maristes, escenari de la sortida i arribada dels 745 participants (198 de la carrera i 547 a la caminada), que van deixar una recaptació de 6.500 euros. La matinal va consistir en una cursa de cinc quilòmetres per la canalització, Camps Elisis, pont Vell, Ferran i Blondel, una altra de menys recorregut per als més petits i un passeig familiar ludicofestiu pel marge esquerre del Segre buscant, segons expliquen a Cercle els organitzadors, dotze ous, convenientment amagats per l’organització, per a la mascota de la prova, la Gallina Manya. El projecte d’aquesta edició del 2022 es durà a terme als centres Marist Boys Secondary School in Mwanza (Tanzània), Complex Scolaire Marcellin Mobatelli de Kinshasa (Congo) i l’Institut de L’Enano a Kindu, també a la República del Congo.

El moment més emotiu de la Cursa SED va ser l’homenatge a l’Axel, un nen inscrit a la prova que va morir 48 hores abans de la seua celebració. Se’l va recordar llançant al cel un globus gegant amb la figura de Spiderman, el seu superheroi preferit, amb el seu nom i el seu número de dorsal, el 1.100. Tant la sortida com l’arribada van estar amenitzades pel grup Tam Tam Tukem i la seua batucada. Els guanyadors van ser Iván Menchón i Mar Bosch (runners), Sara Moreno i Aliou Sow (júniors) i Ivet Iglesias i Arnau Vilagrasa (infantils). L’organització ja està treballant en la vuitena edició de la Cursa SED.

La caminada per la canalització a la recerca d'ous per a la mascota.

Solidaritat sense límits

tracking