SEGRE

Una història de superació personal

Albert Sánchez venç un càncer de còlon detectat el 2020 i continua competint en les grans proves

Moments de tres etapes de la present edició de la Cape Epic a Sud-àfrica, on va participar amb el seu cosí Daniel, i va aconseguir acabar entre els cent primers.

Una història de superació personal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Sánchez Casín té 37 anys. Nascut a Mataró (1986), en porta prop de vint vivint a Sort. Jove emprenedor, dirigeix una immobiliària i un centre mèdic. Fins aquí tot normal. Aficionat al ciclisme des dels 16 anys, ha participat en proves de carretera, pista (té un subcampionat d’Espanya) i de BTT, disciplina a què es va passar sense dubtar-ho, segons explica a Cercle, “per provar una cosa nova i perquè tenia la sensació que em divertiria amb la bicicleta de muntanya. I és que som com una gran família”. Però és que l’amor per la BTT li ha servit d’ajuda inestimable per a un exercici de superació personal, ja que li ha servit per superar un càncer de còlon detectat el 2020. “Vaig tenir un atac d’apendicitis i quan m’operaven m’ho van veure. Me’l van agafar a temps. Si no hagués estat per l’apèndix, ves a saber què hauria passat.”

Amb tot, va participar en aquesta edició de la Titan Desert, que, per primera i única vegada, va abandonar el Marroc per disputar-se a la localitat d’Almeria de Tabernas.

L’Albert, que en la seua joventut havia estat diversos dies en coma després de ser atropellat per un cotxe mentre s’entrenava, va ser intervingut cinc dies després de finalitzar la prova per extirpar-li part del còlon. Tot va anar bé i el ciclista va superant tots els controls periòdics que li realitzen a l’Arnau de Vilanova. “Crec que la cosa va bé. Responc bé en les carreres i de vegades ni em recordo del que em passa.”

L’únic contratemps durant les carreres es dona a l’hora de les necessitats fisiològiques. “Amb la part de còlon que em falta, les defecacions són en forma de diarrea i de vegades crea algun problema, però m’aturo als controls i ja està.” Les pròximes cites per a Albert Sánchez el 2022 són la VolCAT i la Pedals de Foc.

PER NO PERDRE'S

Titan Desert

Competició per etapes (6 dies). Creada el 2006, es desenvolupa pel desert del Marroc.

Cape Epic

Considerada el Tour de França del ciclisme de muntanya. Creada l’any 2004, dura vuit dies i amb més de set-cents quilòmetres de recorregut es corre per parelles. La prova es disputa al Cap Occidental (Sud-àfrica).

Volcat

Fundada el 2006. Quatre etapes també per parelles. Té edicions a Igualada, Platja d’Aro i Costa Brava.

Pedals de Foc

Quatre etapes per parelles per la Val d’Aran, Pallars i Alta Ribagorça. Es va crear l’any 2005.

EL DETALL

La ingrata tasca d’exercir com a motxiller

Sánchez Casín s’ha especialitzat a córrer proves per etapes i, a més, per parelles. En la Cape Epic 2022 va participar amb el seu cosí germà David Lechado Casín i van acabar entre els cent primers. A la VolCAT anirà amb un amic de Rialp i a la de Pedals de Foc amb un altre company d’aventures.Tanmateix, el seu màxim èxit esportiu va ser a la Titan Desert del 2021, en la qual va exercir de motxiller d’Ariadna Rodenas, guanyadora en la seua categoria. “És difícil perquè la teua tasca és ajudar-la absolutament en tot.”

Moment de tres etapes de la present edició de la Cape Epic a Sud-àfrica, on va participar amb el seu cosí Daniel, i va aconseguir acabar entre els cent primers.

Una història de superació personal

Moment de tres etapes de la present edició de la Cape Epic a Sud-àfrica, on va participar amb el seu cosí Daniel, i va aconseguir acabar entre els cent primers.

Una història de superació personal

Sánchez, com a motxiller d'Ariadna Rodenas a la Titan.

Una història de superació personal

Albert Sánchez en una etapa de la Titan Desert del 2021.

Una història de superació personal

tracking