SEGRE

Mones per endolcir la Pasqua

Leo Lladós i Júlia Limia són els guanyadors de l’edició del 2022 del concurs de dibuix ‘La meua mona’ || Tots dos es van endur com a premi sengles mones elaborades per la Pastisseria Tugues

Els guanyadors, amb la mona de la Pastisseria Tugues.

Mones per endolcir la Pasqua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Leo Lladós Cuenca, de sis anys, i Júlia Limia López, de set, han estat els guanyadors del sorteig de la present edició del concurs de dibuix La meua mona organitzat per Cercle i que, aquest 2022, ha comptat amb la presència, com a patrocinador, de la prestigiosa Pastisseria Tugues. En total es van presentar més de 35 dibuixos per optar al premi, dividit en dos categories (fins a sis anys i fins a dotze) que consistia en dos mones de Pasqua.

Des de fa més d’una dècada Cercle s’ha convertit en el padrí dels participants d’aquest concurs de dibuix que pretén continuar amb la tradició, molt arrelada a Catalunya, consistent que els nens i nenes catalans no es quedin sense el tradicional pastís de dilluns de Pasqua, obsequi dels seus padrins baptismals.

Aquesta tradició es remunta al segle XVIII, segons documentació trobada, i cada nen rebia un pastís amb tants ous (no de xocolate com actualment) com anys tenien. Aquest regal deixava d’entregar-se, de manera oficial encara que mai oficiosa, quan els nens i nenes arribaven als dotze anys d’edat.

El Leo Lladós Cuenca viu a Lleida i estudia primer de Primària a l’Escola La Mitjana de la capital del Segrià. Segons va explicar a Cercle era la primera vegada que participava en el concurs tot i que el dibuix és una de les seues aficions favorites conjuntament amb la dansa, que també l’apassiona, i que practica com a activitat extraescolar.

El Leo, que té un germà, Miguel, de dos anys d’edat, va explicar que va participar per la insistència de la seua tita Paqui, propietària d’un bar i subscriptora de SEGRE, que al veure els anuncis de La meua mona el va convèncer perquè en dibuixés una.

Per la seua part, la Júlia Limia López viu a la propera localitat de Gimenells i també estudia primer de Primària a l’Escola Sant Isidre. La Júlia no té germans però sí un cosí, Aleix Alegre, que el considera com a tal. El petit Aleix també va participar en la present edició de La meua mona.

Es dona la circumstància que aquesta no és la primera vegada que la Júlia acaba emportant-se el premi de Cercle ja que, malgrat la seua curta edat, ja hi ha participat en més d’una ocasió en anys anteriors. Segons va explicar, el dibuix és una de les seues activitats favorites, i aquest 2022 no tenia gaire clar si tornar a concursar o no, però va ser la seua padrineta la que va acabar convencent-la que ho fes. A banda del dibuix també practica, com a activitat extraescolar, la natació, enrolada al club INEFC amb seu a la Caparrella.

Val a recordar que en el concurs La meua mona no es valora la qualitat del dibuix (per als organitzadors tots tenen el mateix nivell), sinó les ganes de participar i l’entusiasme dels petits dibuixants que queda plasmat en tots els treballs presentats.

El nom dels guanyadors es decideix a través d’un sorteig entre tots els concursants realitzat aquesta mateixa setmana. Ara, a pensar ja en el 2023.

PARTICIPACIÓ

En la present edició del concurs de ‘Cercle’, patrocinat per Tugues, han participat 35 dibuixos

Júlia Limia López.

Mones per endolcir la Pasqua

Aquesta és la mona que ha estat una de les dos guanyadores.

Mones per endolcir la Pasqua

Leo Lladós Cuenca.

Mones per endolcir la Pasqua

El dibuix del pastís de Pasqua que es va endur el premi del sorteig.

Mones per endolcir la Pasqua

tracking