SEGRE

El millor ballet té accent de Solsona

El Jove Ballet Solsoní escenifica ‘El gran viatge de la dent de lleó’

L'apoteosi final amb la companyia saludant el públic, una vegada conclòs l'espectacle del Jove Ballet Solsoní.

El millor ballet té accent de Solsona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Superades ja les restriccions provocades per la Covid-19, el ballet ha recuperat tot el seu protagonisme amb el Jove Ballet Solsoní, que, amb la col·laboració de la companyia infantil de dansa (les dos residents a l’Escola de Dansa de Solsona), va portar a l’escenari del Teatre Comarcal de la capital del Solsonès l’espectacle El gran viatge de la dent de lleó.

El muntatge està basat en el conte homònim de la il·lustradora de Solsona Anna Terricabras i està dirigit per Fina Comas, responsable de l’Escola de Dansa. L’obra, apta per a tots els públics, explica en noranta minuts el sentit de la vida: nàixer, viure i morir, protagonitzada per una flor dent de lleó, que, empesa pel vent, viu experiències sorprenents i emocionants amb un grup d’entranyables personatges fins a arribar a la seua destinació, tornar a la Terra i crear una nova planta.

El Jove Ballet Solsoní és una associació fundada (immediatament després va nàixer la companyia infantil de dansa) el 2014 a partir de les inquietuds d’un grup d’alumnes per mostrar el seu aprenentatge artístic conjugades amb la voluntat de la direcció de l’Escola de Dansa per gestionar i canalitzar la il·lusió i ganes de millora dels seus alumnes.

L’objectiu essencial del Jove Ballet Solsoní és, bàsicament, atansar la dansa a tots els públics alhora que arribar, a nivell individual, a les més altes metes per part de tots els seus membres, tant a nivell individual com col·lectiu.

Actualment, la companyia la componen setze membres (catorze noies i dos nois) sota la direcció de Fina Comas, que compten ja amb una dilatada trajectòria en el món de la dansa, en la qual es van iniciar en l’etapa infantil. L’escenificació d’El gran viatge de la dent de lleó, jutjant pels aplaudiments i els comentaris posteriors, va ser tot un èxit.

LES DADES

L’obra

El gran viatge de la dent de lleó, basada en el conte de la il·lustradora de Solsona Anna Terricabras i dirigida per Fina Comas.

La companyia

Jove Ballet Solsoní i Petit Ballet Solsoní, de l’Escola de Dansa de Solsona.

Les representacions

Estrena al Teatre Comarcal de Solsona (3 d’abril), Calaf (9 d’abril) i Agramunt (4 de juny).

Els protagonistes

Clàudia Anton, Ioana E. Bolbos, Marina Bonvehí, Arnau Caparroz, Abril Casas, Júlia de Sagarra, Carla García, Judit Magín, Georgina Marsal, Ovidi Orrit, María Paz, Alèxia Pisa, Núria Pujol, Ariadna Viladrich, Carola Vilar i María Vitutia.

Un dels moments claus de la representació.

El millor ballet té accent de Solsona

L'espectacle de dansa, tot un èxit.

El millor ballet té accent de Solsona

L'espectacle de dansa, tot un èxit.

El millor ballet té accent de Solsona

tracking