SEGRE

Aeronàutica del Pla d'Urgell

Un pare i un fill de Miralcamp construeixen una avioneta amb la qual estan disposats a volar

Diverses imatges de l'aeroplà que està pendent dels últims Els Roma, pare i fill, amb la seua avioneta artesanal. tràmits per poder volar.

Aeronàutica del Pla d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si van veure l’excel·lent, com tots els seus, capítol d’El Foraster en el qual Quim Masferrer visitava Miralcamp, es devien quedar sorpresos amb Pere Roma Carulla (1946) i el seu fill Pere Roma Alonso (1986) que explicaven com s’havien proposat –i aconseguit– construir amb les seues pròpies mans una avioneta al seu taller. “Enginyers no, però enginyosos, sí” van resumir, entre rialles, la feina en què havien invertit hores i més hores (en les estones lliures, s’entén) dels darrers set anys.

El pare, ja jubilat, té el títol de pilot i pertany a l’Aeroclub La Serra de Mollerussa, i ha estat l’impulsor de la idea. “Tant a mi com al meu fill sempre ens ha fet molta il·lusió construir una avioneta nosaltres mateixos”, expliquen a Cercle, “i ja ho hem aconseguit”. Tret del motor i els aparells de control, la resta de parts les han fet ells de manera artesanal i amb una innovació tecnològica de la qual se senten molt orgullosos: les ales són plegables, per la qual cosa la nau pot ser transportada en un remolc. Ara estan en plena lluita burocràtica per aconseguir l’homologació de l’avió (hi ha molts passos a seguir) i confien que en poc més d’un any ja hauran aconseguit els permisos definitius. El vol inaugural, segons explica Pere Roma, discorrerà entre Mollerussa i Múrcia, on viu part de la família. L’autonomia de l’aparell és, segons els seus càlculs, de cinc hores abans de proveir-se.

Els Roma, pare i fill, amb la seua avioneta artesanal.

Aeronàutica del Pla d'Urgell

Aeronàutica del Pla d'Urgell

Aeronàutica del Pla d'Urgell

tracking