SEGRE

El bàsquet més inclusiu a Balaguer

Més de cent participants en el Territorial d’ACELL || El pavelló d’Inpacsa va ser una veritable festa

Un dels podis de la jornada celebrada al pavelló Inpacsa de Balaguer.

El bàsquet més inclusiu a Balaguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) naix el 1971, en una etapa en què es reconeixia molt poc o gens l’esport inclusiu, a diferència del centrat en persones amb discapacitats físiques, que va començar a desenvolupar-se el 1918, a partir dels soldats amb minusvalideses patides a la Primera Guerra Mundial.

El 1982, ACELL ja va ser considerada Agrupació Esportiva i, finalment, el 1997 va adquirir rang de federació independent amb potestat per organitzar competicions i campionats, a més d’escoles de formació. Actualment es desenvolupen dins d’ACELL un total de disset modalitats esportives: atletisme, natació, gimnàstica, bàsquet, futbol sala, handbol, hoquei, ciclisme, petanca, esquí, vela, equitació, tenis, tenis taula, bàdminton, patinatge sobre gel i proves motrius. Tots els campionats s’agrupen segons l’edat, categoria i nivell d’adaptació dels participants.

La delegació territorial de Lleida d’ACELL és una de les més actives, celebra nombroses fases territorials en la majoria d’esports, i més ara, una vegada superada la llarga fase d’inactivitat provocada per la Covid. Aquest mes d’abril, sense anar més lluny, va tenir lloc al pavelló d’Inpacsa a Balaguer el campionat territorial de bàsquet, que va celebrar amb el retorn a la pista el seu trentè aniversari amb la presència de nou equips i més de cent participants entre jugadors, tècnics i monitors.

Segons van explicar a Cercle els organitzadors, la prova va comptar amb el suport del Consell Català de l’Esport, diputació de Lleida, Federació Catalana de Bàsquet, ajuntament de Balaguer i el Club Esportiu L’Estel de la capital de la Noguera a més del consell comarcal, CB Balaguer i Torrons i Mel Alemany. El torneig va estar dividit en tres categories (Intermedi Nivell 1, Intermedi Nivell 2 i Nivell Inicial).

Els guanyadors, respectivament, van ser Alba Stars, Balaguer Vermell i Asvolcall Down Lleida. També hi van participar Aspros, Força Lleida, Sedis Airam i Mollerussa Acudam.

L'EVOLUCIÓ

ACELL es va fundar el 1971, el 1982 va ser agrupació esportiva i des del 1997 és una federació autònoma.

LES CLAUS

Equips participants

Força Lleida, Alba Stars, Mollerussa Acudam, CB Balaguer (Blanc i Vermell), Asvolcall Down Lleida (Blau i Vermell), Sedis Airam i Aspros.

Intermedi Nivell 1

Alba Stars, primer; Força Lleida, segon, i Asvolcall Down Lleida Blau, tercer.

Intermedi Nivell 2

CB Balaguer Vermell, primer; Sedis Airam, segon, i Mollerussa Acudam, tercer.

Nivell Inicial

Asvolcall Down Lleida Vermell, primer; CB Balaguer Blanc, segon; CE Aspros, tercer.

Les estadístiques

Nou equips inscrits, vuitanta- un jugadors, divuit tècnics i monitors, quinze partits disputats.

L’escenari

Pavelló Inpacsa (Balaguer).

Una jugada d'un dels partits del Territorial de Bàsquet organitzat per ACELL.

El bàsquet més inclusiu a Balaguer

Foto de família amb els jugadors dels sis equips que van prendre part en la competició organitzada per la delegació territorial de la Federació ACELL.

El bàsquet més inclusiu a Balaguer

tracking