SEGRE

Trenta anys de germanor

El casal d’avis de Camarasa celebra el trentè aniversari amb un any de retard per la pandèmia || Maria Torres presenta el seu llibre sobre la història de l’emblemàtica entitat de la Noguera

Després de la presentació, un refrigeri per als assistents.

Trenta anys de germanor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història del casal d’avis Germanor de Camarasa ja té presència física en forma de llibre, escrit per Maria Torres, amb motiu del seu trentè aniversari. De fet, el Casal va començar a funcionar el 1989 –l’actual edifici en el qual s’ubica es va inaugurar el 1993– i, per tant, la festa de l’efemèride hauria d’haver tingut lloc durant el 2021, però les restriccions degudes a la Covid la va ajornar fins aquest 2022, en un acte que va demostrar el seu enorme poder de convocatòria, ja que el local social es va quedar petit davant l’afluència de veïns i membres del Casal d’aquesta localitat de la Noguera.

La presentació del llibre de Maria Torres va ser presidida per l’alcaldessa de Camarasa, Elisabeth Lizaso; el president del consell comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; el president del Casal, Llorenç Torres; el rector de Camarasa, mossèn Alfonso, i membres de la junta del Casal.

L’alcaldessa, en el seu parlament, va destacar que el llibre “no només és la història del Casal, sinó que també és la història de tot Camarasa”. Per la seua part, Maria Torres va explicar a Cercle que la idea del llibre, que recorre la trajectòria del Casal des dels seus inicis fins a l’actualitat, recordant totes les juntes anteriors, els presidents, els socis i les principals activitats, que no són poques, “va sorgir inicialment amb un vídeo dedicat al meu pare al fer els vuitanta-cinc anys, coincidint amb els vint-i-vuit anys de vida del Casal. Per als vint-i-nou vaig fer un vídeo més complet i, finalment, vaig decidir escriure-ho amb l’ajuda de tot Camarasa, aportant documentació, dades i fotografies”. La festa de l’aniversari de l’entitat i homenatge als socis a l’arribar als vuitanta-cinc anys se celebra des del 1990 amb motiu del primer aniversari.

TESTIMONI VIU

L’alcaldessa va definir el llibre com “no només la història del Casal, sinó la de tot Camarasa”

La sala d'actes del Casal es va quedar petita.

Trenta anys de germanor

Foto de família amb les autoritats presents a l'acte, la junta directiva del Casal i l'autora del llibre.

Trenta anys de germanor

Maria Torres, autora del llibre.

Trenta anys de germanor

Un moment de la presentació de la publicació.

Trenta anys de germanor

L'autora, amb un grup de membres i col·laboradors del Casal.

Trenta anys de germanor

tracking