SEGRE

L'home que vencia el crono

El targarí Manel Seco brilla en les carreres contrarellotge Master 50 || Al Mundial, disputat a Trento, va acabar a la sisena posició a tan sols 16 segons del podi

Manel Seco en plena carrera del mundial de Trento.

L'home que vencia el crono

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sorprenent, i també exemplar, el cas de Manel Seco (Tàrrega, 1967). Membre d’una saga de ciclistes encapçalada pel seu pare, Ramón; el seu germà, Francesc, i continuat amb els seus fills Joel i Cristian, va començar en l’esport amb el futbol (va jugar als equips base de la UE Tàrrega) però, finalment, després d’acabar de juvenil, es va passar al món de les dos rodes enquadrat a les files del Club Ciclista Ratpenat de Gavà. Manel és un ciclista molt particular. Al casar-se i arribar els seus dos fills va deixar la pràctica esportiva i es va centrar en la família i en la seua feina com a paleta. La falta d’exercici va fer que arribés als 110 quilos, fins que va decidir canviar d’hàbits i tornar a l’activitat física i a una dieta saludable per recuperar l’antic estat de forma per recuperar els 70 quilos, el seu pes ideal.

Però és que no és només això. Manel, segons confessa a Cercle, és un complet autodidacte. No té ni entrenador, ni físio, ni tan sols dietista. Ell és l’únic responsable de la seua condició física i de la seua preparació. I el cert és que, per ara, encerta de ple. Només cal veure el seu palmarès: sisè a l’últim mundial, primer i segon lloc a la Copa del Món, un títol i dos subcampionats a l’estatal i primer i dos vegades segon al català a més de triomfs en diferents clàssics. Això sí, sempre dins de la modalitat de contrarellotge. “La vaig escollir perquè, a més d’adaptar-se a les meues condicions físiques, és l’única carrera en la qual només depens de tu mateix... Res d’estratègies d’equip ni similars. Tu sol, contra el cronòmetre, el teu únic enemic.”

El targarí, als seus 55 anys (va nàixer el 10 d’agost), no posa data a la seua retirada. Assegura que, si continua sentint- se bé sobre la bicicleta i en el seu actual estat de forma i si el respecten les lesions, encara té corda per a estona. Després de ser sisè al mundial 2022 a Trento, a 12 segons del podi, el seu objectiu ara és preparar-se per al Campionat d’Espanya a Almeria i per al Mundial l’agost del 2023 a Glasgow. “Després de l’experiència d’aquest últim a Itàlia crec que puc aspirar seriosament a pujar al podi.”

METAMORFOSI

Després de penjar la bicicleta va pujar als 110 quilos i va tornar als 70 per tornar a ser competitiu

EL PALMARÈS

TAMBÉ UN ESTATAL

Campió i subcampió a la Copa del Món 

El palmarès del ciclista Manuel Seco en la categoria Màster 50 és impressionant. Una victòria i un segon lloc a la Copa del Món (2022 i 2021, respectivament), Campió d’Espanya el 2021 i subcampió el 2019 i 2020. Campió de Catalunya el 2020 i subcampió el 2021 i 2022. I ara el sisè lloc en el mundial disputat a Trento (Itàlia). El pròxim repte és el Mundial de l’any 2023 a Glasgow, en el qual aspira a pujar al podi.

Seco, satisfet després del sisè lloc al Mundial de contrarellotge disputat a Itàlia.

L'home que vencia el crono

Campió i subcampió a la Copa del Món

L'home que vencia el crono

tracking