SEGRE

Eduardo Noriega: de la Vall d'Àneu a l'Arnau

L’actor va tenir una lesió ocular el 2001 mentre rodava al Pallars la pel·lícula
‘Guerreros’ || L’artista va estar a Lleida en dos ocasions més, el 2009 i el 2018 per la Mostra

Noriega a la pel·lícula 'Guerreros'

Eduardo Noriega: de la Vall d'Àneu a l'ArnauSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor Eduardo Noriega (Santander, 1973) sempre recordarà Lleida perquè participant en el rodatge de Guerreros a la Vall d’Àneu, al Pallars Sobirà, va tenir una lesió ocupar, en una seqüència d’acció que el va obligar a ser traslladat d’urgència a l’hospital Arnau de Vilanova, on va ser atès a l’àrea d’oftalmologia. La ferida va obligar Noriega a descansar durant uns dies abans de poder reincorporar-se al rodatge.

Guerreros es va estrenar el 2002 dirigida per Daniel Calparsoro (Barcelona, 1968) i se centrava en les tasques humanitàries de l’Exèrcit espanyol en el conflicte bèl·lic dels Balcans, de finals dels 90, entre les tropes sèrbies i les albanokosovars. El film, que va tenir una bona acollida de públic i taquilla, va rebre tres nominacions als premis Goya d’aquell any i comptava en el repartiment amb Eloy Azorín, Rubén Ochandiano, Carla Pérez, Jordi Vílchez i Roger Casamajor, entre altres actors. La filmografia de Noriega inclou més d’una trentena de pel·lícules, entre les quals es podria destacar títols tan recordats com Tesis, El lobo, El espinazo del diablo, Alatriste o Perfectos desconocidos. El de Santander també va fer el salt a Hollywood el 2013 per coprotagonitzar El último desafío, donant vida a un cap del narcotràfic mexicà que s’enfronta, en una memorable baralla final, a un veterà xèrif rural encarnat per l’Arnold Schwarzenegger en persona.

Noriega ha estat a Lleida en dos ocasions més, a banda del rodatge de Guerreros. La primera, l’any 2009, quan va entregar el Premi d’Honor de la Mostra de Cinema Llatinoamericà a Ángela Molina, en la que seria l’última vegada que el Teatre Principal acollís les cerimònies d’inauguració i clausura del certamen. La segona es va produir l’any 2018 quan, aquesta vegada sí, va rebre el Premi d’Honor ja a l’escenari de La Llotja

Noriega amb Ángela Molina al photocall del teatre Principal a la Mostra del 2009.

Eduardo Noriega: de la Vall d'Àneu a l'ArnauSegre

Una escena de la pel·lícula de Calparsoro rodada a la Vall d'Àneu del Pallars Sobirà

Eduardo Noriega: de la Vall d'Àneu a l'ArnauSEGRE

tracking