SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Mor un veí de Sanaüja en un accident a Bellpuig

Serveis d’emergències al lloc de l’accident, ahir a l’A-2.

Serveis d’emergències al lloc de l’accident, ahir a l’A-2.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Sanaüja de 68 anys, Francisco Zaldo Font, va morir ahir al xocar dos turismes a l’autovia al seu pas per Bellpuig. Segons van informar fonts dels Bombers i els Mossos d’Esquadra, l’accident va ocórrer a les sis de la tarda en el quilòmetre 496 de l’A-2 en direcció a Tàrrega, quan per causes que es desconeixen van col·lidir dos turismes, un Citroën ZX i un Mercedes 380. Com a conseqüència de l’impacte, el conductor del Citroën, Francisco Zaldo, va patir ferides greus i va ser traslladat en ambulància a l’hospital Arnau de Vilanova, on va morir poc després.

Tres dotacions dels Bombers van acudir fins al lloc de l’accident, així com diverses unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i dels Mossos d’Esquadra, que van regular el trànsit.

Un total de 21 persones han mort a les vies lleidatanes aquest 2016, 15 menys que l’any passat

Malgrat la gravetat de l’accident, no va ser necessari tallar l’autovia i no es van registrar retencions importants.

L’accident d’ahir eleva a 21 les víctimes mortals a les carreteres lleidatanes aquest 2016, 15 menys que durant el mateix període de l’any anterior, quan van ser 36. Segons un informe presentat dimecres pel Servei Català de Trànsit (SCT), Lleida és la província catalana on el descens de víctimes mortals de trànsit en el període estiuenc ha sigut més alt.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va afirmar que “no podem abaixar la guàrdia i no podem donar missatges d’autocomplaença”. Així mateix, va alertar de les distraccions dels conductors com una de les principals causes dels accidents i es va referir concretament a l’ús del telèfon al volant. “El mòbil és igual a mort. Agafar el mòbil quan es condueix té un resultat letal”, va subratllar el conseller.

Del total de morts a Catalunya en accidents de trànsit aquest estiu, un 20% no portaven posat el cinturó de seguretat i la majoria conduïen el vehicle. Davant d’aquestes xifres, el conseller va afirmar que “posar-se el cinturó hauria de ser un mecanisme automàtic a l’hora de pujar al cotxe, ja que és un element essencial per salvar vides”.

tracking