SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

El jutge exigeix 250.000 € al caçador que va matar un veí de Tàrrega

Francisco Martín, amb l’escopeta amb què va matar la víctima, el dia de la reconstrucció dels fets.

Francisco Martín, amb l’escopeta amb què va matar la víctima, el dia de la reconstrucció dels fets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Martín Pérez, el caçador de 75 anys que el 18 de setembre del 2014 va matar un veí de Santa Maria de Montmagastrell (Tàrrega), haurà d’assumir una fiança de 250.000 euros a fi de garantir una possible indemnització als familiars de la víctima, Ramon Ribera Freixes.

L’Audiència de Lleida ha desestimat el recurs que ha presentat el processat en què proposava de fixar-la en 100.000 euros. El Ministeri Fiscal i les acusacions particulars –filla i germans de la víctima, representats per Enric Rubio i Dani Ibars– van reclamar que es procedís a l’embargament dels seus béns (té nombrosos habitatges i locals) en el cas de no fer-se càrrec d’aquesta quantitat.

D’altra banda, l’Audiència ha arxivat la causa contra els quatre caçadors que anaven amb Francisco Martín aquell dia. Eren investigats com a suposats autors d’un delicte d’encobriment perquè van tardar uns quranta minuts a trucar als serveis d’emergència després dels trets. Van assegurar que van creure que el processat els feia una broma quan els va avisar del succés i ara s’ha considerat que no hi van tenir cap participació, per la qual cosa la causa contra ells s’ha arxivat.

El jutjat de Cervera que instrueix el cas va decretar l’ingrés preventiu a la presó per a Francisco Martín, veí de Sant Just Desvern, per un delicte d’homicidi.

Tanmateix, al cap de mig any, l’Audiència Provincial el va deixar en llibertat amb càrrecs, ja que va considerar que no existia risc de fuga. Es van tenir en compte l’edat i una vida arreglada a Sant Just Desvern.

El processat sempre ha mantingut que va ser “un fatal accident amb el pitjor desenllaç” durant la discussió que va mantenir amb Ramon Rivera Freixes sobre l’accés dels caçadors a una finca de la seua propietat. A més, va dir que no sabia que l’arma estava carregada i sense el fiador posat i que “vaig disparar inconscientment”.

No obstant, fonts properes al cas han remarcat que l’acusat s’ha contradit. La víctima anava amb moto i en el moment del tret portava casc i li van disparar al clatell, segons es desprèn de l’autòpsia.

tracking