SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Dotze ovelles mortes per l’atac d’un ós a Lladorre

Ovelles que van morir ofegades arran de l’atac de l’ós.

Ovelles que van morir ofegades arran de l’atac de l’ós.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramaders del Pallars Sobirà van denunciar un nou atac d’ós a un ramat d’ovelles a la zona de la muntanya de Boldís, a Lladorre, que es va saldar amb la mort de dotze ovelles. Els fets van tenir lloc la nit del dia 15 de setembre davant de la presència d’un pastor i tres mastins, que no van poder evitar l’atac. Un total de vuit ovelles van morir ofegades i quatre per diferents ferides.

Es tracta d’animals que pertanyien a un ramat de mil ovelles de sis ramaders diferents. Els Agents Rurals es van desplaçar al lloc i van aixecar acta, segons va confirmar un dels ramaders.

L’espai on es trobaven les ovelles, a prop de la cabana d’Estanilles, forma part del programa d’actuacions per millorar la gestió d’un dels agrupaments d’ovelles de la Vall de Cardós per prevenir els possibles danys produïts per l’ós. L’agrupació de ramats permet tenir una vigilància contínua i els animals passen la nit tancats, i en alguns casos, com és el de Lladorre, també s’acompanyen per gossos de protecció.

La cabana d’Estanilles, ubicada dins del parc natural de l’Alt Pirineu, proporciona confort al pastor contractat pel projecte Piroslife, que fa la vigilància de mil caps d’oví de diferents ramaders de la Vall de Cardós que pasturen a la zona de presència continuada de l’ós.

tracking