SEGRE

TRIBUNALS

Perdonen la presó a l'exdirector del Banc de València que demana indult

Jordi Alcalà, en primer terme, durant el judici a l’Audiència.

Jordi Alcalà, en primer terme, durant el judici a l’Audiència.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha suspès l’ingrés a la presó de Jordi Alcalà Solé, l’exdirector de l’oficina del Banc de València a la capital del Segrià que va ser condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó per haver estafat 5 milions d’euros a l’empresa Harinera la Meta. L’executiu bancari va ser condemnat en un primer moment a 5 anys i 9 mesos de presó pel tribunal provincial pels delictes d’estafa i falsificació, però posteriorment, després d’un recurs presentat per l’advocat Dani Ibars, el Tribunal Suprem va considerar desproporcionada aquesta pena i la va rebaixar a 2 anys i 9 mesos. Fins i tot amb la important reducció de la condemna per part de l’alt tribunal, els 2 anys i 9 mesos continuaven comportant l’obligatorietat d’ingressar a la presó, malgrat que Alcalà no tenia antecedents penals abans de veure’s involucrat en aquest frau, ja que la condemna era superior als dos anys de presó, el temps màxim en què una pena és susceptible de ser suspesa si no hi ha reincidència. Però el lletrat que representa l’exbancari va dur a terme una triple iniciativa judicial que ha comportat, de moment, la suspensió provisional de l’ingrés a la presó: d’una banda, va sol·licitar al Govern central l’indult per a Alcalà; de l’altra, va presentar un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional, i, finalment, va sol·licitar a l’Audiència Provincial que suspengués l’ingrés a la presó a l’espera que l’executiu decideixi sobre la concessió o la denegació de la mesura de gràcia. Aquesta última petició ha estat concedida pel tribunal provincial, segons ha pogut saber aquest diari, per la qual cosa de moment Alcalà no ingressarà a la presó. Es dóna la circumstància que l’exdirector bancari va acompanyar les iniciatives del seu lletrat amb una campanya en la qual ha recollit milers de firmes perquè se li concedeixi l’indult. La campanya l’ha desenvolupat sobretot a Agramunt, la localitat de la qual és natural, com ja va informar aquest diari (vegeu el desglossament).

L’exdirector del Banc de València a Lleida vol agrair d’aquesta forma les mostres de suport dels ciutadans i els establiments que han col·laborat en la recollida d’adhesions. En la missiva, Alcalà assegura que “a aquells que encara dubteu de mi, només puc dir-vos que mai vaig actuar de mala fe; em vaig equivocar, però mai pensant a perjudicar ningú ni a beneficiar-me ni personalment ni econòmicament”. Així mateix, afegeix que “em sento orgullós de pertànyer a una comunitat com la d’Agramunt”.

Agraïment després d’haver recollit 1.670 adhesions ? “La resposta del poble d’Agramunt ha sigut espectacular, només d’aquesta forma es poden recollir 1.670 firmes en sis dies”, assegura Jordi Alcalà en una carta publicada a la revista local Sió, que surt mensualment en aquesta localitat de l’Urgell. ? “La resposta del poble d’Agramunt ha sigut espectacular, només d’aquesta forma es poden recollir 1.670 firmes en sis dies”, assegura Jordi Alcalà en una carta publicada a la revista local Sió, que surt mensualment en aquesta localitat de l’Urgell.

tracking