SEGRE

MEDI AMBIENT MOBILITZACIÓ

Plataforma contra les obres de neteja del riu Ondara

Treballs duts a terme la setmana passada al costat del llit del riu Ondara al seu pas per Tàrrega.

Treballs duts a terme la setmana passada al costat del llit del riu Ondara al seu pas per Tàrrega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de neteja i recuperació que es porten a terme al riu Ondara de Tàrrega han donat lloc a la constitució de la Plataforma del Patrimoni Segarra-Urgell. El col·lectiu denuncia que l’actuació es du a terme de forma irregular i perjudicial per al medi ambient. El principal problema és que els llots procedents de la neteja de la peixera s’han abocat en uns terrenys molt propers a la ribera del riu i han perjudicat l’ecosistema d’aquesta zona de protecció ecològica.

A més, exposen els seus dubtes sobre els permisos de l’actuació per part de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Segons el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, es tracta dels treballs de recuperació de la via verda afectada per la tempesta del novembre.

L’ajuntament diu que ho han supervisat la Generalitat i la Confederació de l’Ebre

L’actuació s’executa atenent de forma estricta el projecte del Govern, “que és qui el subvenciona”. Segons Castelló, els regants van portar a terme la neteja de la peixera i ell mateix va autoritzar la col·locació de les terres provisionalment a prop de la ribera.

Va autoritzar aquesta ubicació temporal per facilitar-ne l’assecatge per al seu posterior trasllat als terrenys dels horts socials, “que estan mancats de terres riques en substàncies orgàniques”. Va afegir que, prèviament, es va enviar un informe a la CHE i que les terres seran íntegrament retirades en el termini de dos o tres setmanes.

Per a la plataforma, l’actuació hauria d’haver tingut la supervisió de l’ACA i la CHE i ha anunciat que vetllarà per la protecció de l’entorn natural i informarà els veïns d’“aquest atemptat a la diversitat ecològica del municipi”.

tracking