SEGRE

MUNICIPIS INSTAL·LACIONS

A punt la presa que evitarà que s’inundin cultius a Alguaire

La presa que evitarà la inundació de cultius pròxims a l’aeroport quan hi hagi pluges intenses.

La presa que evitarà la inundació de cultius pròxims a l’aeroport quan hi hagi pluges intenses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Territori i Sostenibilitat, a través d’Aeroports de Catalunya, ha finalitzat les obres de construcció de la presa a l’entorn de l’aeroport Lleida-Alguaire per tal de regular el cabal del torrent de l’Àliga, situat en aquest últim municipi, quan es registren pluges d’intensitat. La presa té 5 metres d’alçada i 28 de llargada.

L’actuació va començar a l’agost i permetrà canalitzar les avingudes del torrent, que han motivat en diverses ocasions inundacions en camps de cultiu pròxims i les protestes dels pagesos.

Precisament, aquesta intervenció ha estat consensuada amb el sindicat Unió de Pagesos i ha suposat una inversió de 50.700 euros. Els treballs han permès habilitar una bassa per acumular-hi l’aigua i evitar avingudes.

A més, s’ha instal·lat un sistema de drenatge perquè l’aigua de la bassa es derivi progressivament cap al torrent (en un termini de dos dies, com a màxim), per evitar l’assentament d’aus aquàtiques a la zona que puguin entorpir les operacions a l’aeroport, atesa la proximitat del complex aeroportuari.

tracking