SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Les Borges recupera l’àrea residencial que va cedir per construir 100 vivendes

Un dels plens celebrats per l’ajuntament de les Borges.

Un dels plens celebrats per l’ajuntament de les Borges.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de les Borges Blanques debatrà avui la desclassificació de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) prevista en el període 2007-2011 a la capital i que preveia la construcció de gairebé un centenar d’habitatges de protecció oficial. Aquesta tramitació és necessària per recuperar com a sòl urbà aquesta zona i concretar i prosseguir el procés per a l’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Urbanística de la ciutat (POUM).

Així ho va assegurar ahir l’alcalde, Enric Mir, que va afegir que a les Borges hi ha prou pisos a preus assequibles que fan innecessàries noves promocions.

S’ha de recordar que la crisi econòmica va fer que aquestes ARE tampoc fructifiquessin en altres capitals de comarca, com Balaguer, Sort o Mollerussa. Mir va explicar que aquest i altres punts, com l’ordenació urbanística de la fàbrica d’olis de pinyolada de General d’Olis i Derivats (amb la qual l’ajuntament té un llarg litigi i a què ha arribat a exigir la demolició d’algunes instal·lacions), són necessaris per ratificar el POUM, un camí en el qual el consistori està immers des del 2003 i que no ha estat possible acabar pels successius canvis de govern local, cada un amb les seues prioritats en matèria urbanística.

Mir va explicar que s’ha desestimat l’única al·legació d’un particular que exigeix una costosa obra en un camí i que ha presentat fora de termini.

S’ha de recordar que a la primavera la junta de govern va donar llum verda a la redacció per a l’aprovació del pla que regularà el creixement urbanístic dels propers anys.

Serà la tercera tramitació després de la del 2010 i el 2015 que es ratifiqui i depèn de les últimes resolucions d’Urbanisme, que ha sigut el que ha instat a fer aquestes modificacions que es debatran en el ple d’avui.

tracking